Praktisk info

Er du påmeldt en av våre seilturer, kurs og ekspedisjoner, og klar for ditt livs eventyr? Og plutselig dukker det opp tusen spørsmål? Du får svar på ihvertfall 999 av dem her. Her finner du informasjon om alt fra hvordan du pakker til alder på dine medseilere. Er det flere ting du lurer på etter å ha lest svarene under er du alltid velkommen til å sende oss en e-post!

Bestilling og betaling

Velkommen med på tur! For å bestille en tur går du inn på den enkelte tur, velger avreisedato (noen av turene våre har flere avreisedatoer) og fyller inn bestillingsskjemaet. Bestillingsskjemaet ber om grunnleggende informasjon. Kundedata blir ikke delt med eller solgt til en tredjepart og de oppbevares ifølge norsk lov. Etter å ha fylt ut alle opplysninger blir du bedt om å betale et depositum på 6000,- med bank- eller kredittkort. Noen kredittkort har gebyr, men de vanligste har ikke. Ca. 70 dager før avreise vil du motta sluttfaktura på e-post med restbeløpet. Denne fakturaen har en betalingsfrist på 10 dager. Hvis du melder deg på mindre enn 60 dager før turstart vil du få faktura på hele beløpet med en gang.

Reise

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise mest mulig miljøvennlig. Å ta tog eller kjøre flere i samme bil er da det beste. Å reise langsomt gir også en annen dimensjon til ferien enn å bare fly over alle de vakre stedene landet vårt har å by på. Du finner spesifikke tips for reise under hver tur.

Mat og måltider underveis

På våre turer bidrar alle i drift av båten, og matlagingen går på rundgang. I forkant av tur setter vi opp en meny. Har du allergier, så meld inn dette til oss i forkant og vi skal ta hensyn til det (eventuelt be deg handle inn ting du trenger). Underveis seiler vi av og til innom restauranter, brygger og spisesteder der vi får servert lokale spesialiteter på bord dekket med duk og krystall! De aller fleste måltidene er inkludert, og dette er markert i dag-for-dag-programmet med F - frokost, L - lunsj og M - middag.

Våre reisevilkår

Våre reisevilkår finner du her. Ved bestilling må du krysse av for at du har lest og akseptert reisevilkårene.

Utstyr

I god tid før avreise sender vi deg en utstyrsliste med all informasjon om det du trenger å ta med på tur.

Reiseforsikring

Du må ha en gyldig reiseforsikring for å bli med på tur, og denne bør også dekke en eventuell avbestilling av tur. Les våre reisevilkår for avbestillingsregler og refusjon.

Hva slags folk er med på tur - og hvor mange er vi om bord?

Mange kommer alene, noen reiser som par, noen reiser som en vennegjeng. Fellesnevneren for alle er at dette er flotte mennesker du blir kjent med og blir venner med, som er nysgjerrige og ivrige etter å lære mer om området vi besøker. Og ikke minst lære å seile. Det å dele storslåtte opplevelser skaper sterke bånd! Mange lurer på alderssammensetningen på våre turer, men det er ikke så viktig for oss. Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel så lenge du vil være med på tur og har tenkt å gjøre ditt for at du selv og resten av mannskapet skal få en topp ferie. Antall deltagere varierer fra tur til tur. Får vi mange deltagere utvider vi med flere båter og skippere. På Ski & Seil er vi stort sett 1 til 2 båter med 6 - 8 personer i hver båt. På turene til og fra Træna i forbindelse med festivalen, som er våre mest populære turer, er vi opptil 7 - 8 båter.

Sikkerhet

Vi tar sikkerhet på alvor. På sjøen trener vi på håndtering av ulike situasjoner som kan oppstå på havet. Mann-over-bord, brann, forlat fartøy, mastehavari og grunnstøting er noen av disse. Å bygge deltagernes kompetanse på hvordan de skal håndtere kritiske situasjoner er viktige elementer for bedre sikkerhet om bord. Om bord i båten og i fjellet må alle vite hva de skal gjøre i potensielt farlige situasjoner. For oss er det viktig at du som deltager læres opp raskt nok til å kunne være deltaker om bord og ikke passasjer. Det bidrar til læring, mestring og økt sikkerhet for båt og mannskap. Det er også derfor våre turer er for seilkurs å regne og ikke en tur der man er en passiv passasjer.

Før Ski & Seil-turene trener vi på og repeterer søk og redningsteknikker, og bruk av skredutstyr. Mange elementer avgjør sikkerheten på en topptur. God planlegging, ydmykhet i forhold til vær og skredfare, og en samstemt gruppe på tur er viktig.

Før turstart vil du få tilsendt en sikkerhets- og risikoanalyse for både ski og seiling. Før turen vil vi også be deg om å fylle ut et egenerklæringsskjema med informasjon om dine pårørende i tilfelle noe skulle skje.

Våre skippere har alle mye seilerfaring, de er testet i ulike situasjoner, og de oppfyller Sjøfartsdirektoratets krav til sertifikater og kurs for vår type virksomhet.

Minimum antall påmeldte: 5 personer

Har vi under fem påmeldte på en tur avlyser vi og du vil få tilbud om å være med på en annen tur, eller få pengene tilbake.

Spørsmål og svar

Jeg har sendt inn bestillingsskjema, men hvordan vet jeg at bestillingen har gått igjennom?

Når du sender inn bestillingen vil du få en automatisk e-post fra oss som enten bekrefter betalingen du nettopp har gjort med kredittkort, eller med faktura på depositum (hvis du huket av for det alternativet i påmeldingsskjemaet). Vi vil være i jevnlig kontakt før avreise og sende ut aktuell informasjon på e-post, men har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt, enten det er et år - eller dagen før - avreise.

Jeg har ikke fått sluttfaktura enda, er det noe feil med min bestilling?

Normalt får du sluttfakturaen for turen 70 dager før avreise, men av og til rekker vi ikke å gjøre dette akkurat 70 dager før. Alt er allikevel i orden med bestillingen din, og fakturaen er rett rundt hjørnet. Dersom det er 50 dager igjen til avreise og du fortsatt ikke har mottatt fakturaen er det fint om du kontakter oss.

Når får jeg utstyrslisten for turen?

Utstyrsliste får du tilsendt sammen med det første velkomstbrevet fra oss, kort tid etter påmelding.

Visum

Selv om Nord-Norge for mange "søringa" kan være svært eksotisk, trenger du ikke visum for å reise til Lofoten eller Helgelandskysten. Men husk pass eller annet ID-kort hvis du skal være med på en av turene til Svalbard!

Hva er Trænafestivalen?

Har du ikke hørt om Trænafestivalen? Det er helt greit, og, som de ville sagt på den andre siden av dammen: You're in for a treat! Trænafestivalen er flere ganger kåret til en av verdens beste festivaler, og kanskje den festivalen med de flotteste naturomgivelsene i hele verden. En helg i juli, langt ute i havgapet på Helgelandskysten blir det lille samfunnet forvandlet til en fantastisk musikkfestival, og du kan bare begynne å glede deg!

Må jeg være i god form for å reise med SeilNorge?

Det å stå på dekk og styre en skute krever ikke all verdens fysikk, men aktivitetene vi gjør på dagtid kan være fjellturer, kajakkpadling, surfing, fisking osv., og er du i grei form vil du få mer ut av de opplevelsene! Og så har jo helsa generelt godt av at du er i god form, så vi slår et slag for at du er i god form!

Hvor gammel må jeg være for å bli med på tur?

På våre ordinære turer har vi en nedre aldersgrense på 14 år, og er du mellom 14 - 18 må du ha med deg en foresatt. Vi er igang med å utvikle et eget familieturkonsept, og her kan du ta med poden - uansett alder.

Jeg ønsker å komme i kontakt med skipperen på turen jeg skal på, hvordan gjør jeg det?

De fleste av skipperne våre jobber frilans for SeilNorge, og hvis det er noe vi på kontoret kan hjelpe deg med før avreise, så gjør vi gjerne det. Hvis du må ha tak i skipperen, så ta kontakt med oss, så videreformidler vi kontakt. Vi sender ut navn og mobilnummer til din skipper rett før avreise.

Jeg har blitt syk og må avbestille, hva gjør jeg?

Huff da! Ved avbestilling trenger vi skriftlig beskjed fra deg. Les våre reisevilkår for avbestillings- og refusjonsregler. Du bør ta kontakt med ditt forsikringsselskap for refusjon. Ofte trenger de en legeerklæring og en bekreftelse fra oss på hvor mye du har betalt. Er det mindre enn 30 dager til avreise refunderer SeilNorge ikke turavgiften.

Jeg reiser alene, blir jeg ensom?

Det kan vi love deg at du ikke blir! Turene våre er sosiale - vi reiser i små grupper og har felles mål og samme interesser. Nesten halvparten av deltakerne våre reiser alene, og du blir fort kjent med resten av mannskapet om bord i båten. På turene våre der vi har mange båter (f.eks. Øyhopping & Festivalseilas) vil vi forsøke å dele båtene inn i personer "i samme båt". Dvs du som reiser alene skal slippe å komme på samme båt som tre par på bryllupsreise. Selv om det sikkert hadde vært hyggelig det og!

Hva får du hvis du ikke bestiller Komfypakka?

Lut og kaldt vann! Nei da, men på noen av turene våre har vi litt ulike båter som har ulik standard. På Ski & Seil- og Svalbard-turene bruker vi allerede våre mest komfortable båter, så her trenger du ikke ta stilling til dette.

Vi digger den snart 80 år gamle svenske seileren Sven Yrvind som har seilt jorda rundt i en 8 (åtte!) fot lang seilbåt, og han sier; "Most people misunderstand life. Comfort does not make you happy. On the contrary it makes you lazy, fat and bored...". Så på sommerturene våre og på noen av seilkursene våre så bruker vi sporty seilbåter, som hevder seg godt når vi kappseiler, men som har litt mindre plass ombord, kanskje åpen køyeløsning og som ikke har varmtvannsbereder. Uten Komfypakka så tar du med egen sovepose. Omtrent halvparten av våre deltagere velger denne løsningen. Bestiller du Komfypakka så er du garantert plass om bord i en båt med varmt vann og lugarer. Lugaren har dyne, pute og sengetøy, og du kan pakke i en desto mindre sekk/duffelbag (se under) enn om du skulle hatt med sovepose. Med Komfypakka så deler du en dobbeltlugar med en annen deltager, og reiser du alene så vil du dele dobbeltlugar med en av samme kjønn. Du kan være heldig å få lugar selv om du ikke har valgt Komfypakka, men du må ha med soveposen selv.

Kan jeg pakke i koffert?

Kan du sitte i badstu med dunjakke? Bestige Everest i pensko? Servere hval til Paul Watson? Du klarer sikkert å pakke alt du trenger i en koffert, men vi vil digge deg så mye mer hvis du velger en ryggsekk eller en duffelbag som kan stues ned i et lite lagerrom i en liten lugar, og ikke en stor koffert som må stå midt i salongen under hele seilasen. Du skjønner poenget vårt? Og lover å ikke pakke i koffert?