Om oss

Vi seiler fra øy til fjell for å oppleve, se og lære. Vi leker oss i vinden, i vannet, på fjorden, i skjærgården, og i høyden i fjellene. Vi kombinerer seiling med fjell- og toppturer, kajakkpadling, fiske, musikk, mat, festivaler, skikjøring, brevandring og mye mer!

SeilNorge er landets ledende arrangør av inspirerende seilkurs, seilturer og ekspedisjoner.

Minner for livet

Vi har valgt å gjøre det vi setter aller høyest til vårt levebrød - det å dra på tur sammen med bra folk i seilbåt. Ombord i SeilNorge er vår største motivasjon å skape minner for livet. Minner formes i det nære og personlige eller i det spektakulære og storslåtte, og du drar hjem fra tur med "skipet lastet med" nye opplevelser og nye venner.

Seilbåten er vårt hjem

Med båt har vi frihet til å reise enten langt eller kort, oppdage nye steder, treffe nye mennesker og kulturer, eller bare seile. Seiling for oss er ikke bare kunsten å trimme seil og håndtere båten best mulig, men kunsten å leke med mulighetene båtliv og seiling gir til for eksempel toppturer og skikjøring om vinteren, og turer med alt mulig annet moro på sommeren.

Vi vil inspirere, engasjere og utfordre

Våre seilkurs, seilturer og ekspedisjoner har stor bredde. De passer for alle, fra nybegynnere som aldri har vært om bord i en seilbåt før, til sjøvante seilere som vil være med på ekspedisjoner i nye farvann.

Vi ønsker å inspirere våre deltagere til å utfordre seg selv, uansett ferdigheter. Seiling for oss handler også om nettopp dette, å utfordre seg selv og føle mestring. Vi er gode på å skape en trygg og sikker arena for prøving og feiling, utfordring og mestring, enten det er bak roret på båten, i stegjern på en isbre, på ski ned en fjellside eller med et fotokamera i toppen av masten.

Vår historie

Vår historie startet i 2008, da gründer Emil tok med seg sine beste venner på seiltur på Helgelandskysten. De ble raskt enige om at den unike naturen og kulturen var noe de ville la flere få oppleve, med seiling som utgangspunkt; en bærekraftig og aktiv måte å reise mellom destinasjonene på. Sommerturene til og fra Trænafestivalen ble svært populære, og det ballet på seg med flere turer både sommer og vinter. I dag er selskapet i god vekst med fire fulltidsansatte, flere egne båter i porteføljen, og et økende antall engasjerte og kunnskapsrike skippere. Enten du reiste med oss de første sesongene eller snart skal ut på din første tur så er vårt oppdrag det samme: vi gir deg det beste av Nord-Norge og du lærer å seile underveis!

Bilde av våre skippere

Vår filosofi

I en seilbåt opplever man verden på naturens premisser. Det er grunnen til at vi alltid kommer tilbake til havet og vinden. Vi mennesker, som individ eller gruppe, er nærmest oss selv i møtet med naturen og de grunnleggende fysiske rammene som omgir oss. I SeilNorge ønsker vi at alle som er med oss skal få kjenne på den den sterke følelsen av å være i ett med seg selv og elementene, med verdens vakreste natur rundt seg.

For oss er det viktig å gjøre det vi kan for at vi, samfunnet, tar vare på det vi har igjen av natur og vår filosofi er enkel; forståelse og respekt for natur og dens verdi bygges og opprettholdes med uforglemmelige opplevelser og øyeblikk i naturen. Derfor seiler vi og derfor inviterer vi deg med på tur.

Ylvingen

Skippere og mannskap

Underveis med oss kommer du til å oppleve fantastisk natur, men vi gleder oss minst like mye til at du skal få treffe våre skippere og mannskap om bord. Vi i SeilNorge er seilentusiaster som elsker elementene på tur; havet, vinden, fjellene, sola, fuglene, fisken og ikke minst folkene vi besøker på vår ferd. Noen av oss har seilt hele livet, andre har blitt bitt av basillen i voksen alder. Våre skippere og mannskap vil lære deg mest mulig om seiling og områdene vi besøker, og vil dele sine erfaringer, kunnskap og røverhistorier med deg. Felles for oss alle er at vi står på hodet for at du skal ha en mest mulig uforglemmelig opplevelse på tur, kurs eller ekspedisjon med oss.

Utover svært variert erfaring fra båtliv og seiling, og spesifikk testing og kursing på pedagogikk og sikkerhet, så har alle våre skippere de nødvendige sertifikater, kurs og sikkerhetsopplæring som Sjøfartsdirektoratet stiller for vår type virksomhet.

Kommandosentralen

 Linda Øverli Nilsen

@lindafravidda

linda@seilnorge.no

414 82 061

Markeds-Skipper, Styr-Kvinne og Altmulig-Kveite

Linda er SeilNorges største humørspreder og offisielle førstekveite. Som crewets (så langt) eneste same har hun gjort det til sitt store kall å dele opplevelsen av å seile i Nord-Norge med flest mulig folk fra nær og fjern. Linda har vokst opp i Kautokeino, men nå har hun blandet turgleden med hvalfangerblodet som renner i årene og gjort havet til sin nye vidde. Linda er markedsføringssjef, og er på sitt lykkeligste når skipperne deler sine beste seilbilder på Instagram.

 
Emil Casper Engebrigtsen

emil@seilnorge.no

480 90 506

Sjefen sjøl

SeilNorge-gründeren vokste opp i båt på havet, blant svabergene rundt Tjøme og i det vakre sommerlyset på Helgeland. Emil jobber hardt på kontoret så han kan få flest mulig dager der han trives aller best: På Helgelandskysten med en armada av seilbåter proppfulle av eventyrlystne ekspedisjonsdeltakere! Fra Sjøforsvaret har han tatt med seg gleden av krevende navigering mellom holmer og skjær, og som skipper er han kjent for å gi mannskapet mange utfordringer og mye ansvar. Emils bestefar var 55 sesonger i Lofoten som fisker, Emil jobber med en tangering.

Skippere

 
Aron Halfen

Trives best ute, til havs og til fjells.

Aron er vår svenske sjarmør, og har vært med siden den spede start. Han er lidenskapelig opptatt av natur og bærekraft, enda han ser seg nødt til å fly mellom fredsprosesser og klimaforhandlinger på fem kontinenter. Han brenner like mye for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja som han gjør for zapatistenes motstandskamp i Mexico, og han kan alle versjoner av sagnet om de Syv søstre. Aron er en av SeilNorges grunnleggere og har vært med siden starten i 2008.

 
Øyvind Torp

@oyvind.torp

Historieforteller med forkjærlighet for kuling og sjøsprøyt

Øyvind er en av grunnleggerne av SeilNorge, og trives best når han får utfolde seg fritt i kuling og sjøsprøyt. Ingen kjenner hver eneste krik, krok og taustump om bord på SeilNorges raskeste båt "Palander" så godt som ham. Øyvind har alltid en god historie om de syv hav på lur, og setter god stemning høyere enn alt annet. Til daglig er han opptatt med sin andre lidenskap, nemlig å introdusere barn og unge fra Oslos indre øst for friluftslivets mange gleder.

 
Øyvind Grøslie Wennesland

Allergisk mot sjømat, elsker havet

Øyvind er en av SeilNorges grunnleggere, som så ofte han kan drar nordover og til havs. Øyvind lærte å seile av en sindig sørlending, og som skipper er Øyvind mer opptatt av at alle skal få prøve seg, enn å komme først i havn - og han er den mest tålmodige av alle skipperne. Hans eneste last er at han er allergisk mot alt som lever i havet, noe som ofte skaper lett komiske situasjoner på seiltur i et matfat.

 
Jim-Børre Andreassen

Lokal helt og moderne viking som navigerer etter stjernene.

Jim-Børre bor midt i SeilNorges seilområde i Nord-Norge. Oppvokst på Værøy var båt en nødvendighet for å se verden, og ombord i seilbåt fant han roen. Jim-Børre finner de beste fiskeplassene og han garanterer god fangst. Han kan i tillegg forklare utførlig om "haill" og fortelle sagnene om Nordlands-fjellene. På ski og seil tar Jim-Børre med seg sitt splittbrett, og han elsker store svinger på store flanker på store fjell!

 
 
Stig Arild Pettersen

@estigarild

Skipsforfatter og hobbykokk

Stig Arild er SeilNorges skipsforfatter, podcastprater og badeentusiast, og allerede som 15-åring representerte han Norge i seil-VM. Han er utdannet seiltrener, og har vært landslagstrener i seiling for Norge, Uganda og militærdiktaturet Burma. Han har bodd med indianere i Amazonas og hengt med narkobaroner i Rios favelaer, men aller best trives han i en seilbåt med fleecetights nord for polarsirkelen. Som skipper er Stig Arild best kjent for å servere mannskapet mimosas langt til havs.

 
Andreas Walle Wennersten

Nyfrelst seiler med mange jern i ilden

Andreas er en seiler fanget på innlandet. I Lillehammer får han dyrket sin interesse for snowboard, men må ta tog for å nærme seg sin største lidenskap, seilingen. Startet seileventyret for fullt i 2013 etter en transporttur fra Harstad til Brønnøysund med storebror Nicolai. Etter dette har han lagt utallige sjømil bak seg og blitt en habil seiler. En person med mange jern i ilden som elsker utfordringer og nye oppgaver.

 
Morten Ebbell Hestnes

@mortenebbell

Jovial pedagog - du kommer til å lære å seile av Morten!

Morten trøster de sjøsyke og utfordrer de barskeste til sjøslag. Som lærer på videregående lever han etter prinsippet "alle skal med", og de som ikke har lært å seile etter en uke med Morten har bare seg selv å takke. For Morten går det stolthet i å gjennomføre en hel tur uten bruk av motor, et prinsipp han har hatt på turer i Nord-Norge, Kroatia og Karibien.

 
Andreas Røe

@andreasroe

Serviceinnstilt instruktør med enkle gleder i livet

Andreas er en serviceinnstilt instruktør som liker å ha orden i sysakene. Før de andre skipperne har rukket å ta morgenbadet, har Andreas lagt inn nye reiseruter i kartet og står på brygga, klar for å kaste loss. Andreas trives også i regatta, og var med på rekordseilasen fra Lindesnes til Nordkapp i 2015. Han har krysset Atlanterhavet fra Karibien til Skottland, og ski og seiling er de to viktigste forutsetningene for å holde Andreas lykkelig.

 

Mannskap

 
Eivind Fjeldstad

Lokal helt og moderne viking som navigerer etter stjernene.

Eivind kommer fra Sømna på Helgeland, og er vårt sosiale midtpunkt og nordlandslos par excellence. Allerede som 17-åring kjøpte han den klassiske regattaseilbåten Norna VIII sammen med Emil, og har vært på moderne vikingtokt til Orknøyene og Shetland siden. Til daglig utvikler han næringsforbindelser mellom Norge og Afrika, men det er i midnattssolens rike han trives aller best. Eivind er en av SeilNorges grunnleggere og har vært med siden starten i 2008.

 
Mari Sveen

Regattaseiler som er nyforelska i turseiling nord for Trondheim

Mari har lang fartstid innen regattaseiling i diverse joller, men valgte å ta steget over til større båter i 2009. Ved hjelp av SeilNorge oppdaget hun gleden ved å være på tur og seile i vakre nord, og er nå en del av laget. Med barneskole som arbeidssted er hun vant til å måtte være tålmodig og tar opplæringslovens paragraf 1-3, tilpassa opplæring og tidlig innsats, på største alvor. Når du seiler med Mari vil du lære hva det vil si å følge lusa, ikke seile i fisen og å unngå fittestikk.

 

 

Jack Sparrow

Vi har stadig behov for dyktig mannskap i SeilNorge. Ønsker du å stå på hodet for oss enten på hver eneste dag sammen med oss, eller som skipper, mannskap, guide eller kokk innimellom, så ta kontakt. Se også vår stillingsutlysning her.