Vi krysser Barentshavet fra Tromsø til Longyearbyen

22.500,-

26. april - 2. mai 2021

7 dager

..oOo..

Covid-19 - Fleksibilitet og smittevern

Du betaler kun depositum (kr 6000,-) ved påmelding, og i disse dager er vi ekstra fleksible. 
Les mer om fleksibel booking her.

Vi er også ekstra forsiktige og tar forhåndsregler for å unngå smitte ombord, se vår smittevernplan her. 

Nytt per 1.1.2021:
For økt trygghet ønsker vi at alle tar en Covid-19 test før turstart, og at det tas forholdsregler mot smitte frem til avreise.

..oOo..


Velkommen ombord for en helt spesiell turopplevelse! Vi inviterer til en eksklusiv reise fra fastlands-Norge til Svalbard - med seilbåt! På denne turen vil du få muligheten til å ankomme Svalbard på en måte som få har gjort før deg. Med seilbåten som transportmiddel kommer vi tett på naturkreftene over Barentshavet, og vi kommer tett på naturen og dyrelivet de siste dagene langs kysten opp til Longyearbyen. Vi skal få vind i seilene, saltvann i håret og oppleve masse underveis!


Kryssingen av Barentshavet er en opplevelse ikke mange får oppleve, det gjelder også de lyse polarnettene. Turen er på over 600 nautiske mil. I det vi forlater fastlandet for godt har vi kun hav foran oss inntil vi kommer til Bjørnøya, som er omtrent halvveis. I det vi når sydspissen på Svalbard blir vi møtt av den typiske Svalbard-naturen med sine ikoniske fjell, dype fjorder og isbreer. Vi seiler inn Hornsundet der 4 isbreer møtes innerst i pollen og kalver i fjorden; et spektakulært skue. Har vi nok tid seiler vi også innom den russiske gruvebyen Barentsburg, før vi ankommer Longyearbyen.

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på disse turene, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.

Våre to skippere vil inkludere alle ombord i seilingen underveis. Ved turstart deler vi alle ombord inn i vaktlag, og så lenge vi er totalt mer enn 9 ombord vil du som medseiler og deltaker ha 4 timer på vakt og 8 timer av. Så når vi kommer til Bjørnøya og inn i Hornsund tilpasser vi dette best mulig til å kunne gjøre krumspring og oppdage på land.

Enten du ønsker nye seilopplevelser, eller lære mer om seiling og havkryssing med stor båt så er dette en ypperlig arena og anledning! Seilingen kommer i tillegg til opplevelsene underveis noe som gjør dette til en stor naturopplevelse!

Denne turen går av stabelen i månedsskiftet april-mai, og på denne tiden av året kan vi få en del vær og vind ute i Barentshavet. Båten Valiente er imidlertid en særdeles sjøsterk båt som tåler det aller meste, og som vi har testet grundig og som vi stoler 100% på, også for en tur såpass tidlig på våren.

Vil du se en kort forfriskende film fra fjorårets Kryssing av Barentshavet til Svalbard med Valiente, så finner du den på link her.

Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her


Turen var helt rå! En mektig opplevelse langt til nord jeg aldri kommer til å glemme. Utrolig kjekt å få være med å gjøre ting jeg ikke kan - takk for tilliten. Og gåturen over Bjørnøya var høydepunktet for meg. Landskapet og fuglelivet var helt spesielt.

Pernille Arnet

Lignende turer