Svalbard nordvestkysten - med fokus på fjorder og isbreer

39.500,-

2. juli - 9. juli 2021

8 dager

..oOo..

Covid-19 - Fleksibilitet og smittevern

Du betaler kun depositum (kr 6000,-) ved påmelding, og i disse dager er vi ekstra fleksible. 
Les mer om fleksibel booking her.

Vi er også ekstra forsiktige og tar forhåndsregler for å unngå smitte ombord, se vår smittevernplan her. 

Nytt per 1.1.2021:
For økt trygghet ønsker vi at alle tar en Covid-19 test før turstart, og at det tas forholdsregler mot smitte frem til avreise.

..oOo..


Velkommen ombord på vår 8-dagers seilas opp langs nordvestkysten av Spitsbergen; et område svært rikt på majestetiske fjorder og fjell, store isbreer, dyreliv, og steder som har mye historie og kultur å by på. Hovedfokus på denne turen blir imidlertid fjordene og isbreene og ved å ha med oss en dyktig glasiolog ombord byr vi på spennende og oppdatert kunnskap om isbreene i fortid, nåtid og fremtid, og om klimaendringer og hva de gjør med isen. 


Langs nordvestkysten er vi langt utenfor områdene som vanligvis er tilgjengelig fra Longyearbyen, og du vil dermed få oppleve noe helt nytt, enten du har vært på Svalbard flere ganger før, eller dersom dette er din første tur til landet nordafor nordavinden. Blant de mange fjordene vi skal innom er Kongsfjorden, Krossfjorden, Lilliehöökfjorden, Magdalenafjorden, og Bockfjorden. Kanskje kommer vi oss også til Liefdefjorden på nordsiden. Av de utallige isbreene er Kongsbreen, og Monacobreen de største. 

For akkurat denne turen har vi som ambisjon å virkelig dykke inn i temaet fjorder og isbreer. Dette skal vi gjøre på flere plan. Vi skal selvsagt både seile rundt og gå turer inne i fjordene, og gå på flere ulike isbreer med stegjern, øks og tau. Men vi skal også lære om fjordenes dannelse, isbreenes bevegelser, isens indre liv, og ikke minst isbreenes utfordringer og fremtid i en tid med stadig varmere og skiftende klima. Ny og oppdatert kunnskap om klimaendringene blir en del av dette. Få andre steder på jorda er klimaforandringene like tydelige som på Svalbard. Varmere klima påvirker både permafrosten, isbreene og havisen, ja hele økosystemet. 

For å få til et mest mulig spennende, oppdatert og faglig solid opplegg har vi på denne ekspedisjonen med oss Ms. Miriam Jackson som er en lidenskapelig kunnskapsformidler og en av få i Norge med doktorgrad innen glasiologi. Miriam var en av bidragsyterne til den siste IPCC rapporten om “the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate” og hun er også operasjonell leder og forskningsleder for Svartisen bre-laboratorium. Så det er en dame med mye oppdatert kunnskap vi får med oss ombord på denne turen, og vi gleder oss til å ha henne med på tur igjen. 

Selv om vi på denne turen ikke seiler rundt hele Svalbard så er det store muligheter for å se hval, sel og et yrende fugleliv, kanskje også isbjørn. På Svalbard er det midnattsol frem til 11 august, så det vil være lyst døgnet rundt. Du vil få et flott møte med det vakre og ubebodde Arktiske landskapet. På nord-vestkysten er det også mye torsk som kommer godt med i matlagingen underveis. Med seilbåten som vår mobile base kommer vi tett på naturen og dyrelivet, og vi er fleksible i forhold til værforhold og hvor vi ankrer opp og går i land. 

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her

Fra SeilNorge stiller vi med skipper og bestemann (co-skipper), og en dedikert Svalbard-guide med utpreget erfaring fra Svalbard og som også vil guide bre-turene. Vi i mannskapet vil fungere som guider og isbjørnvakter når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av. Når vi ligger for anker roterer vi alltid med en våken ankervakt, og resten kan sove. 

Ekspedisjon med oss på Svalbard er først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. 

Er du klar for et sommerlig polareventyr med deltagere fra hele verden i Valiente?

En flott filmsnutt fra nord-vest Svalbard som vi lagde i 2017 finner du på link her.

Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er betydelig mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen spor etter oss. 

Lavest mulig karbonavtrykk er viktig for oss. Vi seiler så lenge vi har vind, og vi jobber målrettet med mat, innkjøp, og avfallshåndtering. Selv om vi må bruke motor for fremdrift når det er helt vindstille så er våre turer blandt de mest bærekraftige måtene å oppleve Svalbard på.

På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Helt fantastisk! Jeg seilte en uke på Svalbard, og det var ett av de beste eventyrene jeg har vært på. En ekte ødemark full av dyreliv, historie og dramatisk natur. SeilNorge er en utrolig trivelig gjeng med kjempefline folk, og jeg har lært og opplevd vanvittig mye. Tusen takk for turen!

August

Lignende turer