Svalbard - nordvestkysten opp til iskanten og øyene lengst nord

47.900,-

20. juli - 29. juli 2021

10 dager

..oOo..

Covid-19 - Fleksibilitet og smittevern

Du betaler kun depositum (kr 6000,-) ved påmelding, og i disse dager er vi ekstra fleksible. 
Les mer om fleksibel booking her.

Vi er også ekstra forsiktige og tar forhåndsregler for å unngå smitte ombord, se vår smittevernplan her. 

Nytt per 1.1.2021:
For økt trygghet ønsker vi at alle tar en Covid-19 test før turstart, og at det tas forholdsregler mot smitte frem til avreise.

..oOo..


 


Velkommen ombord på vår ekspedisjon der vi seiler helt opp til iskanten og Sjuøyane lengst nord på Svalbard. Stemningen, roen og lydene langs iskanten er noe av det råeste vi vet, og derfor har vi iskanten i nord som mål og fokus for denne ekspedisjonen. Underveis nord og sør tilbringer vi flere dager langs nordvestkysten som med sine majestetiske fjorder og fjell, store isbreer, dyreliv, og steder med mye historie og kultur å by på, er en deilig kontrast til de mer ekstreme områdene lengst nord. 


Langs nordvestkysten er vi langt utenfor områdene som vanligvis er tilgjengelig fra Longyearbyen, og du vil dermed få oppleve mye nytt, enten du har vært på Svalbard flere ganger før, eller dersom dette er din første tur til landet nordafor nordavinden. Underveis oppover nordvestkysten seiler vi innom mange fjorder og isbreer; Kongsfjorden, Krossfjorden, Lilliehöökfjorden, Magdalenafjorden, og Bockfjorden er de mest kjente. Kanskje kommer vi oss også til Liefdefjorden på nordsiden. Av de utallige isbreene er Kongsbreen, og Monacobreen de største. 


For akkurat denne turen er målet imidlertid å komme helt opp til iskanten og Sjuøyane som er de nordligste øyene på Svalbard. Hvor mange av Sjuøyane vi kommer til er helt avhengig av isen og hvor langt sør den brer seg. Som oftest ligger iskanten langt nok nord til at vi kommer frem til alle Sjuøyane, men noen år er det ikke mulig. Det er like spennende hvert år. Iskanten derimot, den møter vi på et sted uansett, selv om den er i stadig bevegelse og på ulike breddegrad hvert år og hver uke. 


Selv om vi på denne turen ikke seiler rundt hele Svalbard så er det store muligheter for å se hval, sel og et yrende fugleliv, kanskje også isbjørn. På Svalbard er det midnattsol frem til 11 august, så det vil være lyst døgnet rundt. Du vil få et flott møte med det vakre og ubebodde Arktiske landskapet. På nord-vestkysten er det også mye torsk som forhåpentligvis kommer godt med i matlagingen underveis. Med seilbåten som vår mobile base kommer vi tett på naturen og dyrelivet, og vi er fleksible i forhold til værforhold og hvor vi ankrer opp og går i land. 


Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her


Fra SeilNorge stiller vi med skipper og bestemann (co-skipper), og en dedikert Svalbard-guide med utpreget erfaring fra Svalbard. Vi i mannskapet vil fungere som guider og isbjørnvakter når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Med unntak av opphold på land og langs iskanten så vil vi stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av. Når vi ligger for anker roterer vi alltid med en våken ankervakt, og resten kan sove. 


Ekspedisjon med oss på Svalbard er først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. 


Er du klar for et sommerlig polareventyr med deltagere fra hele verden i Valiente?


En flott filmsnutt fra nord-vest Svalbard som vi lagde i 2017 finner du på link her.


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er betydelig mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen spor etter oss. 


Lavest mulig karbonavtrykk er viktig for oss. Vi seiler så lenge vi har vind, og vi jobber målrettet med mat, innkjøp, og avfallshåndtering. Selv om vi må bruke motor for fremdrift når det er helt vindstille så er våre turer blandt de mest bærekraftige måtene å oppleve Svalbard på.


På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Kanskje den beste måten å oppleve Svalbard på?! Turen med seilbåt gjorde at vi fikk dra flere steder og hadde stor fleksibilitet. Flinke turledere og guider gjorde turen desto mer underholdende og lærerik. Å bo tett på mennesker man ikke opprinnelig kjenner gjør at man raskt blir kjent, og mot slutten av turen var gruppen blitt som en familie. Dette var en fantastisk opplevelse, og jeg gleder meg til fremtidige eventyr med SeilNorge!

Ingeborg

Lignende turer