Skipperkurs med SeilNorge - for deg som vil bli en bedre skipper

7.550,-

9. september - 11. september 2021

3 dager

..oOo..

Covid-19 - Fleksibilitet og smittevern

Du betaler kun depositum (kr 3000,-) ved påmelding, og i disse dager er vi ekstra fleksible. 
Les mer om fleksibel booking her.

Vi er også ekstra forsiktige og tar forhåndsregler for å unngå smitte ombord, se vår smittevernplan her. 

Nytt per 1.1.2021:
For økt trygghet ønsker vi at alle tar en Covid-19 test før turstart, og at det tas forholdsregler mot smitte frem til avreise.

..oOo..


Velkommen med på vårt mest avanserte kurs for deg som har peiling på seiling, men som ønsker å ta steget videre og bli bedre teknisk og tryggere i rollen som ansvarlig skipper. Å seile egen båt med ansvar for deg selv er en ting, men å være en god skipper for et mannskap, er noe annet. På dette kurset fokuserer og trener vi på det du trenger for å mestre begge områder enda bedre.

Dette skipperkurset handler mye om båt, teknikk og sikkerhet, men like mye om mennesker, ledelse, organisering, og forberedelser. Det handler om hvordan vi seiler mest effektivt og sikkert, og om hvordan alle om bord får en best mulig opplevelse, også hvis uhellet skulle være ute. Ingen skipperkurs vil erstatte de uvurderlige erfaringene og ferdighetene du får av gjentatte seilturer som skipper på egen båt, men på kurset vil vi trene sammen og du vil bli utfordret. Det vil gjøre deg tryggere både på teori og praksis og du vil forhåpentligvis få mer ut av egne turer på havet.

Vi ser for oss at de fleste som tar dette kurset har mye erfaring fra tidligere og at de helt fint kan seile en båt hvor som helst, men at de har visse områder eller sider av seg selv som de ønsker å bli bedre på og trene på. Noen har kanskje vært gjennom ubehagelige situasjoner som de ønsker å takle bedre neste gang, mens andre ser for seg ulike situasjoner som de vil være rustet til å håndtere godt før de setter avgårde.
Som på alle våre turer, ekspedisjoner og kurs vil du først og fremst lære av å prøve og feile. Vi legger til rette for at du skal kunne gjøre mest mulig av alt og gjøre feil, men uten at det får store skader og konsekvenser. 

Kursansvarlig og instruktør på dette kurset er SeilNorge-sjef og skipper Emil Casper Engebrigtsen. Emil har vært i båt hele sitt liv, kjørte egen båt til skolen på videregående i Nord-Norge, og har sin maritime utdannelse fra Sjøforsvaret. SeilNorge-eventyret har gitt Emil mye fartstid på store og små seilbåter i all slags vær og til alle årstider, og han har seilt mange ganger opp og ned norskekysten, over Barentshavet og rundt Spitsbergen, til Grønland, og Island, i Middelhavet og England. 

I 2015 etablerte Engebrigtsen med mannskap “Rekorden Lindesnes-Nordkapp” som de seilte på 7 dager med en Pogo 10.50. Emil liker navigasjon i trange farvann, han liker å utfordre mannskapet sitt, og han er trygg nok til å gi ansvar og tillit også i krevende situasjoner. Emil er øverste ansvarlig for sikkerheten i SeilNorge, samt ansvarlig for godkjenning, trening og opplæring av nye skippere.

Innholdet i dette kurset baserer seg på mange års erfaring med kommersiell seiling med mange ulike mennesker ombord som gjester og deltagere på våre turer, kurs og ekspedisjoner. Kurset baserer seg også på vår erfaring med opplæring og trening av egne mannskaper for SeilNorges turer, kurs og ekspedisjoner. 

På kurset vil vi fokusere mye på de områdene som deltagerne på akkurat dette kurset ønsker å trene på, så kurset vil bli formet av dere som er med. Utover dette så vil vi søke å seile innom blant annet følgende emner og temaer:


   • Båthåndtering for seil

  • Seiling på ulike vindvinkler, trimming og reving, berging av seil

  • Sjøveisregler

  • Navigasjon med kartplotter og elektronikk

  • Navigasjon og teknikker for navigering med papirkart

  • Routing og planlegging med software og apper

  • Rollefordeling ombord og organisering av båt og mannskap

  • Opplæring av mannskap og delegering av ansvar

  • Sikkerhet ombord og bruk av sikkerhetsutstyr

  • Nødsituasjoner og prosedyrer - forberedelser


Desto mer du spør og tar på deg oppgaver, desto mer vil du lære! Ved påmelding får du tilsendt et grunnleggende instruksjonshefte som vi har utarbeidet, og du får også tips til øvrige bøker og software/apper som kan være lurt å lære seg. På et seilkurs er vi naturlig nok avhengig av været, men med 3 dager til rådighet kan vi forvente oss litt av hvert, og jobbe med å forstå og beherske ulike vind og værforhold.

For å delta bør du ha kompetansegrunnlag tilsvarende båtførerprøven, og gjerne også fritidsbåtskippersertifikat (D5L), men det er ikke et krav. Dette kurset gir i seg selv ikke ICC godkjenning for leie av båt i utlandet, men utover våren 2021 vil vi tilby ICC (International Certificate of Competence) som tilvalg til våre øvrige kurs. 

På kursene våre i Oslofjorden bruker vi en Bavaria 44 helt lik og tilsvarende vår egen båt Nirvana. Dette er komfortable båter med god plass, men som på grunn av en god rigg og gode seil også seiler godt og fungerer godt som kursbåt. Les mer om Nirvana og denne typen båt på link her. 

For full oversikt over våre seilkurs se link her.


.

Lignende turer