Vinterseilas med nordlys og foto - fra Tromsø til Bodø

16.400,-

21. februar - 27. februar 2022

7 dager

Vinterturene våre med fokus på fotografering har blitt svært populære, så nå kler vi på oss stillongsen og gjør oss klare for nye vinter-opplevelser i januar og februar! Det helt spesielle med disse turene er lyset på denne årstiden som gir oss de råeste #nofilter opplevelsene time etter time. Vi seiler en hel uke fra Tromsø, via Senja, Andøya, Lofoten og Steigen, til Bodø.

Dette er turen for deg som ønsker å ta de råeste bildene på den barskeste årstiden i Nord-Norge, og for deg som vil seile gjennom Nord-Norge i et helt spesielt vinterlys med kameraet alltid klart rundt halsen. Mens batteriene står til lading under dekk kan du bli med å seile, eller lære å seile, underveis. Seiling på vinteren i Nord-Norge er helt unikt og ved å kombinere det med fotografering utnytter vi døgnet maksimalt ved å hele tiden stå klar til å ta de beste bildene helt fri av gatelykter eller andre forstyrrende lys.


Denne uka seiler vi fra Tromsø og bruker én uke sørover til Bodø. På veien vil vi utforske Steigen, Lofoten, Andøya og Senja. Underveis håper vi at vi skal vi finne hval og spekkhoggere, seile om kapp med nordlyset, og lære mer om seiling og fotografering.


Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon, og turlederen vil legge til rette for en fotoekspedisjon med mye innhold, både faglig og sosialt.


Turleder er en inspirerende fotograf med variert bakgrunn og lang erfaring, og vi vet han kommer til å inspirere og lære bort sine beste triks for å forevige gode turminner og inntrykk. Thomas ser sosiale medier og web som en spennende fortsettelse på det profesjonelle livet etter at papir nærmest er utslettet som medieplattform. Han har selv gjort seg en fin karriere på blant annet instagram hvor hans egen konto har 45k følgere. Han har jobbet med influensere og oppdragsgivere på Instagram i Norge og i utlandet, utviklet fotoworkshops og samarbeidet med forskjellige aktører.


På denne turen prøver vi å få til en dag der vi leker med silda, spekkhoggerne og hvalene som hvert år samler seg langs kysten av Troms. I mange år har de lekt seg i fjorden på utsiden av Kvaløya, i fjor og i år har de vært mest rundt Skjervøy. Værmeldingen for uka,  samt hvor silda befinner seg vil avgjøre om vi får tid til å oppsøke hvalene i nord-Troms, eller om vi i stedet får lete etter dem utenfor Senja underveis. 


Her er det ingen krav til forkunnskaper om foto. Om du er proff eller amatør betyr ingenting. Bare ved det å seile sammen med andre fotointeresserte deltagere vil du sannsynligvis lære mye nytt. Hvis du kun har et mobilkamera og vil være med på en uforglemmelig tur og seile på vinteren, så er du velkommen om bord du også!


På denne turen vil vi benytte seilbåtene vår Humla og Bien. Bilder og mer info om disse finner du på link her.


Hele turen var en kanonbra opplevelse! Det var rått å reise alene uten å kjenne noen, og møte en gruppe med så herlige mennesker. Skipperne var utrolige dyktige, og de hadde alltid et smil rundt munnen. For meg som aldri har vært nord for Trondheim var det ekstra stort å oppleve det rå landskapet, nordlyset og komme så tett på hvaler! SeilNorge leverer en herlig og genuin opplevelse, som jeg vil ta med meg resten av livet!

Tiril Berg

Lignende turer