Hav & Fjellsportuka - fra Træna til Lofoten

17.800,-

10. juli - 17. juli 2022

8 dager

Velkommen om bord for en aktiv ferieuke høyt og lavt på både Helgelandskysten og i Lofoten! Dette er turen for deg som ønsker en innholdsrik ferie med spennende aktiviteter og varierte utfordringer, og som vil oppleve både øyene og stemningen på Helgeland og det alpine og storslåtte fjell- og fjordlandskapet i Lofoten.

 


Vi starter turen idet Trænafestivalen slutter, og herfra går det slag i slag nordover! På Helgeland blir det fjordseiling og toppturer på Helgelandsbukken, Svartisen og Røydøyløva. Videre seiler vi oss nordover blant de mange øyene og fjellene til Fleinvær, før vi forlater Helgeland og krysser den mytiske Vestfjorden.

I Lofoten treffer vi på de storslåtte fjellene ved Reine, her blir mulighet for topptur på både Reinebringen og Helvetestind. På den vakre Bunes-stranda tar vi vår del av ansvaret og plukker så mye søppel vi klarer, før vi seiler videre mot fiskeværet Nusfjord; et av Norges best bevarte fiskevær. Siste dagen arrangerer vi kappseilas til Henningsvær før vi på kvlelden rigger oss til avslutningsfest på land på kulturhuset Trevarefabrikken.

På akkurat denne turen er det mulighet for brevandring på Svartisen og surfing på Unstad, som ekstra aktiviteter til det ellers rike programmet. Av planlagte aktiviteter så står du også helt fritt til å være med på det du vil underveis. Om du en dag helst vil ta det rolig i båten og skrive dikt eller gjøre yoga, eller gjøre ingenting, så gjør du selvsagt det.

Som på alle våre turer lærer du å seile, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og opplevelser for livet! Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer å bryne deg på.

Se vår filmsnutt om SeilNorge innspilt på akkurat denne turen her!

På sommerturene våre seiler vi alle båtene i følge. Les mer om våre båter her.

For en reisereportasje fra denne turen kan du lese en artikkel i Dagsavisen fra 2017 på link her.


Tusen takk for turen! Det skjedde så mange flotte ting i løpet av uka, samtidig som jeg traff masse hyggelige mennesker på havet, breen og i fjellet. Jeg synes mannskapet var flinke til å skape et fellesskap, og du fikk en følelse av at man var på tur med venner. Skipperen var topp, og jeg synes SeilNorge er en kombinasjon av proffe og pragmatiske, morsomme, blide og inkluderende og det er en forfriskende opptur! Jeg anbefaler turen på det varmeste!

Helene

Lignende turer