Seil TAVAHA - strandrydding på Helgeland

15.500,-

18. august - 25. august 2022

8 dager

Velkommen til en meningsfull og storslått opplevelse med seilbåt nedover Helgelandskysten. Sammen med Nordic Ocean Watch kaster vi loss med vårt helt nye turkonsept, seiling og strandrydding, i sommer. Her står det å ta vare på havet, i fokus. Omgitt av storslått natur seiler vi for å etterlate et positivt håndavtrykk; du får være med på strandryddinger, får kunnskap om forsøpling i havet og høre om konkrete løsninger på problemet. Gøy, lærerikt og inspirerende!

Vi legger avgårde sørover Norges kanskje flotteste kyst, mellom de tusener av øyer, holmer og skjær vi finner på Helgeland, for å utforske spektakulære plasser du bare kan nå med båt. Turen går fra Bodø til Brønnøysund, en strekning full av flotte naturhavner, strender og sceniske fjell og fjorder. Underveis skal vi innom spennende steder som blant annet Rødøy, Træna, Myken, Lovund, Vega og Ylvingen. 


I tillegg til en skikkelig seilopplevelse, vil du på denne turen også bidra til havets ve og vel. Innimellom actionfylt seiling, koselige måltider, midnattsol og ankringsplasser i uthavn, vil du lære masse om havet, hvordan det trues og hvordan du selv kan være med å bidra til å løse disse utfordringene. 

På denne turen vil du lære mye mer enn å seile! Det vil være med fagkompetanse på marin forsøpling fra Nordic Ocean Watch og fra oss i SeilNorge, og vi vil høre fra ulike aktører underveis som jobber for å redusere problemet med marin forsøpling plastsøppel i havet. I tillegg til Nordic Ocean Watch og Hvitserk, samarbeider vi med aktører som Hold Norge Rent, IRIS-, HAF- og SHMIL avfallshåndtering om denne turen. 

I følge de mest alvorlige prognosene fra World Economic Forum vil det kunne være mer plast enn fisk i havet innen 2050. Til og med her oppe i vårt kalde, klare Norskehav skylles det hver dag plast innover land og strand. Som seilere og lidenskapelig opptatt av havet, klarer vi ikke å sitte stille og se på at dette skjer og vi ønsker å bidra til et renere hav. På denne turen vil vi derfor ta deg med til utsatte og uberørte områder, strender der det ikke skulle være noe plast i det hele tatt. Det vi finner her får du være med å rydde så vi kan seile videre med en renere kyst bak oss. 

Liker du havet, nordnorsk natur, er dreven eller nysgjerrig på seiling og attpåtil har lyst til å bruke ferien din på noe meningsfylt, da er denne turen for deg!

På denne turen blir vi 2-3 båter i følge. Les mer om våre båter her

Som på alle våre turer lærer du å seile, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og minnerike opplevelser for livet! Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på. 

Av planlagte aktiviteter så står du helt fritt til å være med på det du vil underveis. Om du en dag helst vil ta det rolig i båten og skrive dikt eller gjøre yoga, eller gjøre ingenting, så kan du selvsagt det.

..


Spennende og meningsfylt tur langs Norges kanskje flotteste kyst!

-

Lignende turer