Med Alma fra Island til Færøyene, Shetland og hjem til Norge

48.200,-

4. september - 18. september 2022

15 dager

Denne ekspedisjonen fra Island til Norge følger samme rute som vikingene og andre i tusenvis av år har seilt mellom øst og vest, og byr på en god og velbalansert blanding av kystseiling og havkryssing. De historiske båndene mellom Norge og både Island, Færøyene og Shetland er sterke, og som moderne vikinger fra Norge er vi vant til å bli tatt godt imot underveis.

Vi begynner med utforske fjordene på nord- og østkysten av Island, før vi setter kurs mot det vakre øyriket Færøyene. Kryssingen av havet dit over tar 2-3 dager, og på Færøyene skal vi bruke noen dager til å se og oppleve. Videre går turen til Shetland hvor vi også bruker et par dager på land, før vi igjen heiser seil over Nordsjøen med kurs for Norge og Ålesund.

Fra SeilNorge stiller vi med 2-3 skippere og mannskap, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner.  Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle deltagere i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av.

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vårt nyeste tilskudd i flåten: Alma. Dette er en nybygd replika av Amundsens velkjente ekspedisjons-skute “Gjøa”, en tradisjonell Hardangerjakt. Alma er en skikkelig solid utendørsbåt på 52 fot og 45 tonn. Med masse dekksplass for å nyte utsikten til arktiske vulkaner, sjøklipper, fossefall og hval. Komforten ombord sikres av god plass under dekk, sentralfyrt varme, sosial bysse midtskips og komfortable senger med varme dundyner og -puter.

For bilder og mer info om Alma se link her.Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for høstens langtur fra Island til Norge, via Færøyene og Shetland?


Flott opplegg, hyggelig atmosfære, fantastiske naturopplevelser, profesjonell og dyktig skipper og co-skipper som involverer mannskapet på en fin måte. Minner for livet med flotte mennesker i en god atmosfære!

Trond

Lignende turer