Med Valiente fra Island til Færøyene, Shetland og hjem til Norge

48.200,-

4. september - 18. september 2022

15 dager

Denne ekspedisjonen fra Island til Norge følger samme rute som vikingene og andre i tusenvis av år har seilt mellom øst og vest, og byr på en god og velbalansert blanding av kystseiling og havkryssing. De historiske båndene mellom Norge og alle disse stedene Island, Færøyene og Shetland er sterke, og som moderne vikinger fra Norge er vi vant til å bli tatt godt imot underveis.

Vi begynner med utforske fjordene på nord- og østkysten av Island, før vi setter kurs mot det vakre øyriket Færøyene. Kryssingen av havet dit over tar 2-3 dager, og på Færøyene skal vi bruke 2-3 dager til å se og oppleve. Videre går turen til Shetland hvor vi også bruker et par dager på land, før vi igjen heiser seil over Nordsjøen med kurs for Norge og Ålesund.

Fra SeilNorge stiller vi med 2-3 skippere og mannskap, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner.  Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle deltagere i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av.

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på disse turene, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.

Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for høstens langtur fra Island til Norge, via Færøyene og Shetland?

På denne turen har vi hatt flere dager med mye vind og vær, og det ble for noen en strabasiøs periode. Imidlertid var alle enige om at det var en fantastisk opplevelse som ingen ville vært foruten. Spesielt glemmer aldri de ombord møtet med en stor finnhval midt blant de store bølgene på havet. En liten filmsnutt fra dette møtet kan du se på link her.


The first time i Sailed the arctic ocean in sailingboat perfectly built for it, I look forward to new adventures with S/Y Valiente and a perfect organizer Sail Norway

Per-Oluf

Lignende turer