Fridykkeseilas - Salten og Helgeland

20.500,-

16. august - 23. august 2023

8 dager

Våre spennende turkonsepter hvor vi kombinerer seiling med alt fra klatring, til strandrydding, til skikjøring, til fiske eller fotturer, anser vi som den ultimate aktive ferien. Og den beste måten å oppleve Nord-Norge! Nå kaster vi loss for det nyeste turkonseptet på programmet: Fridykking & Seiling! Bli med på dette uforglemmelige eventyret både over og under vann, hvor vi bruker båten som base rundt i skjærgården og fjordene fra Bodø og sørover. En uke fullspekket med opplevelser og læring, hvor havet som vi brenner og jobber med og for, skal utforskes på alle vis!

Vi starter med det grunnleggende innen fridykking på denne turen. Igjennom de to første dagene vil vår dyktige instruktør ha fått gitt oss alle en grundig introduksjon og grunnleggende ferdigheter innen fridykkingens kunst. Slik at vi alle har kommet opp på et greit nivå så vi har godt muligheter til å utforske flere plasser under vann utover uka. Denne turen passer både for deg som har dykket mye før, og vil være med å oppleve fridykking i noen av de vakreste omgivelsene landet vårt byr på, både over og under vann. Og denne turen er også for deg som kanskje bare har prøvd fridykking en gang eller to, og er nysgjerrig på å utforske denne aktiviteten mer!

Dette er en opplevelse hvor vi kombinerer seiling og fridykking. Du får altså både en fantastisk seilopplevelse og -ferie langs noe av Norges flotteste kyst; Helgeland og Salten. I tillegg til vi fridykker på både kjente og ukjente plasser. Å seile rundt med seilbåt er beste måten å reise langs kysten, og det er ikke bare moro, men også veldig praktisk. Med seilbåten som base er vi både fleksible og kommer oss til veldig mange steder det ikke er enkelt å besøke på annet vis. Vi seiler også innom våre favoritt-havner og brygger på turen. Her får du altså både dykka og opplevd Helgeland og Nord-Norge på en og samme uke!


 


Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon, mens fridykker instruktøren vår Vidar Holmen vil ta deg gjennom fridykkingens ABC. Vi starter med teori, hopper deretter i våtdraktene og prøver oss på grunt vann før vi seiler ut for å utforske mer under havet. 


Vidar Holmen er fra Harstad, men bosatt i Oslo. Allerede som tenåring begynte han med undervannsrugby. Videre tok han dykkerlappen og gikk på dykkerlinje på Lofoten Folkehøyskole. I en alder av 20 år var Vidar minedykker i forsvaret, men hadde så et langt opphold fra dykkingen. Etter å ha nedkjempet kreft i 2015, fant han tilbake til fridykkingen. Nå er han 100% bitt av fridykkingsbasillen, særlig å konkurrere om å fridykke så dypt som mulig. Vidar er i dag regjerende norgesmester i APNEA/dybde fridykking og satte 6 Norgesrekorder i 2022!
Vil du oppleve det beste dette området har å by på, så er dette turen for deg! På våre turer får du variasjonen og kombinasjonen av hyggelige kvelder i båten, og heftige hav-, fjell- og dykkeopplevelser på dagtid!

Som på alle våre turer lærer du å seile, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og minnerike opplevelser for livet! Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på.


Denne turen starter og avsluttes i Bodø.


På denne turen vil vi benytte seilbåtene våre Humla/Bien. Bilder og mer info om våre båter finner du her.


Jeg har dykket i store deler av verden, men synes at de aller beste stedene for dykking er her hjemme i Nord-Norge! Jeg gleder meg til å dele denne fantastiske undervannsverdenen med deg!

Vidar Holmen (Fridykkeinstruktør og Norgesrekordinnehaver)

Lignende turer