Fra Island til Færøyene og Hebridene med Valiente - Fra Havseilas til Whiskeyseilas

48.200,-

6. september - 20. september 2023

15 dager

Eventyrlysten er genetisk kodet inn i oss mennesker, og nå følger vi i vikingenes fotspor for å utvide horisonten. Vi vil ta deg med på en uforglemmelig seilas blant øyene i Nord-Atlanteren. Fra Islands vulkansteiner og varme kilder, via Færøyenes grønnkledde fjellsider og fossefall som stuper rett i sjøen, og til Hebridenes uslålige sandstrender og verdenskjente whiskeytradisjoner. På denne turen får vi virkelig kjenne på storhavet med flere dagers havkryssinger. Vi seiler gjennom områder rikt på dyre- og fugleliv, og i land ser vi tydelig hvordan våre norrøne forfedre har påvirket disse øygruppenes kultur.

Vi starter denne seilasen fra sagaøya Island. Her utforsker vi nordvest- og vest-kysten for seil på vei sør og østover. Island har et spennende landskap og ikke minst all den vulkanske aktiviteten med tilhørende varme kilder i alle kriker og kroker, gjør besøket helt unikt.

Færøyene byr på spektakulær klippekyst og utsikter vi ikke finner mange andre plasser. Her er det tydelig at storhavet har stått rett innpå klippene og formet landskapet i tusener av år.
Vel fremme på Hebridene bruker vi resten av tiden mellom disse tradisjonsrike øyene, besøker noen av verdens fremste whiskey-destillerier, og seiler omkapp med tidevannsstrømmene, før vi avslutter turen i nordvest-Skottlands viktigste havneby; Oban

På denne ekspedisjonen har vi to etapper med utaskjærs havseilas, Island - Færøyene og Færøyene - Hebridene/Skottland. Underveis på kryssingene går vi vakter rundt klokka og lærer masse om navigasjon, seiling og sjømannskap. Vi får også kjent skikkelig på vind, vær, bølger og sjø. Det er litt av en opplevelse å surfe ned bølgene i det nordlige Atlanterhavet med den svære ekspedisjons-skuta!

Dette er ekspedisjonen for deg som er nysgjerrig på havseilas og for deg som alltid har hatt lyst til å besøke Island, Færøyene eller Hebridene. Dette er en tur for deg som gjerne vil kombinere en aktiv ferie med spennende havner og kulturer med innslag av det norrøne på tvers av Nord-Atlanteren. Du trenger ingen tidligere erfaring med seiling for å bli med på denne seilasen, men om du har seilt en hel masse tidligere skal vi likevel få utfordret deg ombord i vår ekspedisjonsbåt!


Fra SeilNorge stiller vi med skipper, co-skipper og guide/crew. Alle gode seilere, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og fordeler alle inn i vaktlag. Vi roterer mellom vaktlagene og går 4 timer på og 8 timer av. I tillegg legger vi inn et par kortere vakter i rotasjonen på ettermiddagen, slik at vi også roterer på nattevaktene mellom vaktlagene.

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.

Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens ekspedisjon fra Island til Færøyene og Skottland?

<iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1cOI1c2IMO0k9CRcWTdstltn3MRM9q2x2&ehbc=2E312F" width="640" height="480"></iframe>

Våre nordlige havområder er sårbare og under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. Bli med på en eksotisk, unik, bærekraftig, miljøvennlig og uforglemmelig ferie med oss!


The first time i Sailed the arctic ocean in sailingboat perfectly built for it, I look forward to new adventures with S/Y Valiente and a perfect organizer Sail Norway

Per-Oluf

Lignende turer