Ski & Seil Svalbard med Valiente

43.800,-

19. mai - 25. mai 2023

7 dager

Velkommen med på en av våre mest eksklusive turer. Når skisesongen er på hell på fastlandet fortsetter den på Svalbard. Snøen er kald, solen er tilbake for fullt, med lys og midnattsol hele natten og et yrende dyreliv, mai er en fantastisk måned på Svalbard.

Svalbard byr på fjorder, fjell og store områder som fremdeles er helt uberørte av menneskelig aktivitet. Sporene vi finner i naturen her er ikke fra mennesker men fra polarreven, seler, fugl, villrein, isbjørn og mange andre! På denne turen blir det oss oss, dyrelivet og elementene; luft, vann og is i alle formasjoner - fra sjøis, til isbreer til ski-snø i alle varianter.

Med 7 dager til rådighet har vi tid til å bli godt kjent med Isfjorden og dersom værvarselet tillater det har vi anledning til å navigere oss ut av Isfjord-bassenget og nord-vestover langs kysten til de virkelig majestetiske fjordene. Hvor lange avstander vi seiler for å stå på ski vil påvirkes av vær og snøforholdene underveis. 

Vi skal oppleve og utforske rå natur, stå på ski og bruke kroppen, og spise og drikke godt - det er det hele. Vi tar jolla inn til land, tar på oss ski og feller i vannkanten, går opp og står på ski ned fjellsider som antagelig ingen har vært før oss. Alt ligger til rette for at dette blir en utrolig flott tur.

Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturene på dagtid roer vi ned i båten med varme og god mat, før vi seiler videre til neste fjord, havn eller ankringsplass.

Med oss ombord på denne turen har vi med oss en sertifisert skiguide med flere års erfaring fra skiturer på Svalbard.

Denne turen starter og slutter i Longyearbyen. Se Program for oppmøtetid og mer informasjon. 


På våre turer så reiser mest mulig bærekraftig, seiler mest mulig uten bruk av motor, og setter minst mulig spor etter oss til lands og til vanns. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.  


Episk. Episk. Episk. Som skikjører og friluftsmann er det umulig å ikke drømme om Svalbard. Det er også et helt spesielt lys og skimuligheter langt ut mot sommeren.

Jo

Lignende turer