Vinterseilas med nordlys og foto - fra Svolvær til Tromsø

20.300,-

16. januar - 22. januar 2023

7 dager

Våre vinterturer med fokus på fotografering har blitt svært populære. Nå kler vi på oss stillongsen og gjør oss klare for nye fototurer denne vinteren! Det helt spesielle med turene på denne “mørke” årstiden, er det magiske lyset og det yrende livet i havet. Det gir oss fantastiske #nofilter opplevelser time etter time. Vi seiler en hel uke fra hovedstaden i Lofoten; Svolvær, via Vesterålen og Senja, til “Nordens Paris” Tromsø.

Dette er turen for deg som ønsker å ta de råeste bildene av den sprekeste naturen på den barskeste årstiden! For deg som vil seile gjennom Nord-Norge i et helt unikt vinterlys med kameraet alltid klart rundt halsen. Mens batteriene står til lading under dekk får du bli med og lære å seile underveis. Seiling på vinteren i Nord-Norge er en helt spesiell opplevelse, og ved å kombinere det med fotografering utnytter vi døgnet maksimalt. Vi står klare til å ta de beste bildene helt fritt for gatelykter eller annen lysforurensing.

Denne uka seiler vi fra Svolvær og bruker en uke nordover til Tromsø. På veien vil vi utforske Vesterålen, Andøya, Senja og Sør-Troms. Vi håper å få seile om kapp med nordlyset, og du vil helt sikkert lære masse om seiling og fotografering.


Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon, og tur-fotografen vår Norris Niman vil legge til rette for en fotoekspedisjon med mye innhold, både faglig og sosialt.


Norris er en inspirerende fotograf med variert bakgrunn og lang erfaring, og vi vet at han kommer til å inspirere og lære bort sine beste triks for å forevige gode turminner og inntrykk. Han har base på Island, med hele arktis som sitt hovedinteressefelt og arbeidsområde. Med sin brede erfaring som profesjonell fotograf og med interesse for avsidesliggende og barsk natur, vil han inspirere og veilede deg til å ta førsteklasses bilder av omgivelsene i det ville vinter-Nord-Norge. Sjekk ut Norris sitt arbeid og uttrykk på hjemmesidene hans på link her.


Her er det ingen krav til forkunnskaper om foto. Om du er proff eller amatør betyr ingenting. Bare ved å seile sammen med andre fotointeresserte deltagere vil du sannsynligvis lære mye nytt. Som på alle våre turer trenger du heller ikke kunne seile for å delta. Uansett om du har mye eller lite erfaring så vil vi utfordre deg og du vil lære mye av en slik tur. Dette er ikke minst en ypperlig anledning for deg som ønsker å teste ut vinterseilas, lære mer om navigasjon i mørket, seilas med skiftende vær- og vind og alltid med kameraet klart! Hvis du kun har et mobilkamera og bare vil være med på en uforglemmelig tur og seile på vinteren, så er du uansett hjertelig velkommen ombord!På denne turen vil vi benytte seilbåtene våre Humla og Bien. Bilder og mer info om båtene (som er helt like søsterbåter) finner du på link her.


Sailing the arctic seas comes with fantastic photo opportunities. Exploring vast landscapes while being constrained mostly to the space of our sailboat sparks an extra flare of creativity. We will get the chance to shoot this coast like few others have ever done before, and get a unique element of adventure in our shots.
As the sun barely rises to say hello before it sinks over the horizon again, those few hours of light will be magical, as it's a constant sunrise-sunset following us around and painting the mountains for us. This will be cold, but an epic experience indeed!

Norris Niman

Lignende turer