Vinterseilas med nordlys og foto - fra Tromsø til Svolvær

20.300,-

30. januar - 5. februar 2023

7 dager

Våre vinterturer med fokus på fotografering har blitt svært populære. Nå kler vi på oss stillongsen og gjør oss klare for nye fototurer denne vinteren! Det helt spesielle med turene på denne “mørke” årstiden, er det magiske lyset og det yrende livet i havet. Det gir oss fantastiske #nofilter opplevelser time etter time. Vi seiler en hel uke fra “Nordens Paris” Tromsø via Vesterålen og Senja, til hovedstaden i Lofoten; Svolvær!

Dette er turen for deg som ønsker å ta de råeste bildene av den sprekeste naturen på den barskeste årstiden! For deg som vil seile gjennom Nord-Norge i et helt unikt vinterlys med kameraet alltid klart rundt halsen. Mens batteriene står til lading under dekk får du bli med og lære å seile underveis. Seiling på vinteren i Nord-Norge er en helt spesiell opplevelse, og ved å kombinere det med fotografering utnytter vi døgnet maksimalt. Vi står klare til å ta de beste bildene helt fritt for gatelykter eller annen lysforurensing.

Denne uka seiler vi fra Tromsø og bruker en uke sørover til Svolvær. På veien vil vi utforske Sør-Troms, Senja, Vesterålen og Lofoten. Vi håper virkelig å få seile om kapp med nordlyset, og du vil helt sikkert lære masse om seiling og fotografering.


Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon, og tur-fotografen vår Thomas Eckhoff vil legge til rette for en fotoekspedisjon med mye innhold, både faglig og sosialt.

Thomas er en inspirerende fotograf med variert bakgrunn og lang erfaring, og vi vet at han kommer til å inspirere og lære bort sine beste triks for å forevige gode turminner og inntrykk. Thomas ser sosiale medier og web som en spennende fortsettelse på det profesjonelle livet etter at papir nærmest er utslettet som medieplattform. Han har selv gjort seg en fin karriere på blant annet instagram hvor hans egen konto har 45k følgere. Han har jobbet med influensere og oppdragsgivere på Instagram i Norge og i utlandet, utviklet fotoworkshops og samarbeidet med en rekke aktører.

Her er det ingen krav til forkunnskaper om foto. Om du er proff eller amatør betyr ingenting. Bare ved å seile sammen med andre fotointeresserte deltagere vil du sannsynligvis lære mye nytt. Som på alle våre turer trenger du heller ikke kunne seile for å delta. Uansett om du har mye eller lite erfaring så vil vi utfordre deg og du vil lære mye av en slik tur. Dette er ikke minst en ypperlig anledning for deg som ønsker å teste ut vinterseilas, lære mer om navigasjon i mørket, seilas med skiftende vær- og vind og alltid med kameraet klart! Hvis du kun har et mobilkamera og bare vil være med på en uforglemmelig tur og seile på vinteren, så er du uansett hjertelig velkommen ombord!På denne turen vil vi benytte seilbåtene våre Humla og Bien. Bilder og mer info om båtene (som er helt like søsterbåter) finner du på link her.


Hele turen var en kanonbra opplevelse! Det var rått å reise alene uten å kjenne noen, og møte en gruppe med så herlige mennesker. Skipperne var utrolige dyktige, og de hadde alltid et smil rundt munnen. For meg som aldri har vært nord for Trondheim var det ekstra stort å oppleve det rå landskapet, nordlyset og komme så tett på hvaler! SeilNorge leverer en herlig og genuin opplevelse, som jeg vil ta med meg resten av livet!

Tiril Berg

Lignende turer