Ski & Seil Lyngen og Finnmark sørgående

28.500,-

14. mai - 21. mai 2023

8 dager

Ski & Seil er turen for deg som vil seile frem til fjellet, hive på deg ski og feller i vannkanten, gå opp og stå på ski ned de råeste fjellsidene som Norge har å by på! Ski & Seil er for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert.

Denne turen starter i Alta, og avsluttes i Tromsø. Det betyr at vi har 6 fulle dager til rådighet rundt Øksfjord-halvøya, Arnøya, Kågen og Lyngsalpene, et utrolig rikt og spennende område for toppturer og seiling.  


Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny topptur neste dag. Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena. Når vi først har egen skiguide ombord så peiser vi på med topptur hver dag. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem. 

Med oss ombord på Ski og Seil har vi egen skiguide, så det blir guidede skiturer hver dag så lenge vær og forhold tillater det.

På de fleste av våre ski og seil-turer så seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er noe avhengig av antall påmeldte, men det gir oss god mulighet til å dele i båtlag og turgrupper basert på erfaring og nivå blant deltagerne.   

Denne turen starter i Alta og avslutter i Tromsø. Se Program for oppmøte tid og mer informasjon. Det finnes korresponderende transport begge veier.

Vi har også en nordgående tur i samme område. Denne starter i Tromsø og avslutter i Alta.


Båtene vi bruker på Ski og Seil Lyngen og Finnmark er Humla/Bien og Nirvana på henholdsvis 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6-7 deltagere + skiguide og skipper. Du kan lese mer om våre båter på linken her.

For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.

For å se en filmsnutt fra Ski & Seil Finnmark og Lyngen vi gjorde i 2018 klikk her. 


Jeg hadde en fantastisk opplevelse med SeilNorge fra Alta til Tromsø i vår. Her kommer virkelig Ski&Sail-konseptet til sin rett når man utforsker uberørte områder langt fra bebyggelse og veier. I tillegg til de flotte naturopplevelsene vi fikk med ski på beina var det en fantastisk naturopplevelse å seile fra én ski destinasjon til en annen! Jeg tar gjerne turen med SeilNorge igjen!

Bård Basberg

Lignende turer