-Ekspedisjon Grønland 2025- Island til Grønlands sørspiss

52.500,-

1. juli - 11. juli 2025

11 dager

Ísafjörður (Island) - Narssarsuaq (Grønland): Dette er kinder-egg etappen med både havkryssing over Danmarks-stredet til Grønland, kystseilas sørover langs sør-østkysten og innaskjærs seiling i fjordene på sør-vestkysten. Etter 4-5 dager går vi inn gjennom Prins Christians sund, og går over i oppdagelsesmodus med turer på land, bading i varme kilder, fiske, god mat og rolige dager.

Vi starter med noen dager med havkrysning over Danmarks-stredet til Grønland og så kystseiling sørover langs østkysten.
Etter 4-5 dager har vi som mål å gå vestover inn gjennom Prins Christianssund, og roe ned med turer på land, fisking og god mat. Turens mål er den lille byen Qaqortoq hvor de grønlandske medlemmene av mannskapet ombord kommer ifra.
Siste stopp blir ankring og airport-shuttle med jolla ved flyplassen i Narssarsuaq.


Dette er også en etappe vi gjør i fotsporene til Hans Engebrigtsen og Alf Granviken som høsten 1940 flyktet fra Norge til Canada for å bli flyvere i "Little Norway", Canada.


Se mer om denne spennende historien i egen Blogg-post


 


Fra SeilNorge stiller vi med skipper, co-skipper og crew/guide, alle gode seilere, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Guide og resterende mannskap ombord tar også ansvaret for å være isbjørnvakt når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og fordeler alle inn i vaktlag. Vi roterer mellom vaktlagene og går 4 timer på og 8 timer av. I tillegg legger vi inn et par kortere vakter i rotasjonen på ettermiddagen, slik at vi også roterer på nattevaktene mellom vaktlagene.


Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.


Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering. Og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens store ekspedisjon fra Island til Grønland?


 


Vi anbefaler alle deltagere å bli noen dager ekstra på Grønland, her er mye å se og gjøre. Vi kommer til å sende ut tips og informasjon om aktiviteter og overnatting til alle deltagere.


 


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Å seile til Vest-Grønland og helt opp til Disko bukten, har vært en turdrøm vi har hatt lenge.
I 2018 var vi på sørspissen, og nå heiser vi igjen seil med ekspedisjonsbåten Valiente!
Mange har allerede meldt interesse for de ulike etappene så dette blir spennende!

Emil, SeilNorge

Lignende turer