Fra Svalbard til Grønland og Island med Valiente

64.500,-

24. august - 5. september 2023

13 dager

Dette er en kinderegg-ekspedisjon med både utaskjærs fra Svalbard til Grønland, og en hel uke til utforsking og oppdagelser langs kysten av Grønland. Under seilasen over får vi virkelig kjenne på storhavet. Selve kanten av pakkisen har de siste årene ligget for langt nord til at vi kan seile langs den vestover, men store isflak, ismengder og isbreer får vi nærmere bekjentskap med når vi ankommer Grønland.

På denne ekspedisjonen får vi også kjenne på Grønlands storhet. Blant fjorder, fjell og isbreer på den Grønlandske nord-østkysten skal vi bruke god tid. Dette er et område svært få har vært før oss, og vi er sårbare, langt fra sivilisasjonen og nokså alene. Vi må være forsiktige og manøvrere langsomt, men vi har den sydgående Grønlands-strømmen med oss på turen sørover. I disse farvannene på denne tiden av året har vi ikke lenger full midnattsol, men det vil være lyst store deler av døgnet, noe som alltid er et godt utgangspunkt for en opplevelsesreise.  

Etter flere dager til rådighet langs nord-østkysten av Grønland kommer vi til innløpet av Scoresby Sund, et enormt fjordsystem med isbreer, fjorder og fjell. Her driver store isfjell rolig frem og tilbake, og det er mye å se og oppdage. Ved innløpet til Scoresby ligger også østkystens mest nordlige bebyggelse ligger. Landsbyen heter Ittoqqortormiit og har i overkant av 400 innbyggere. Alle bor i små trehus med verdens kuleste farger, og vi ankommer byen på årets varmeste dager. Innbyggerne er mye ute og nyter sola før den tøffe vinteren kommer tilbake.

Etter et par dager i Scoresby Sound heiser vi igjen seil og setter kursen mot Island og havnebyen Isafjordur. Overfarten tar i underkant av 2 døgn og vel fremme tar vi oss en god runde på land, strekker beina og finner ut hva Isafjordur har å by på. Fra SeilNorge stiller vi med 2-3 skippere og mannskap, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Vi vil fungere som guider og isbjørnvakter når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle deltagere i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av.

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på disse turene, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.

Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens ekspedisjon til Grønland og Island?

En flott filmsnutt fra Svalbard som vi lagde i 2017 finner du på link her.

Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Flott opplegg, hyggelig atmosfære, fantastiske naturopplevelser, profesjonell og dyktig skipper og koskipper som involverer mannskapet på en fin måte. Minner for livet med flotte mennesker i en god atmosfære.

Trond

Lignende turer