Fra Norge til Jan-Mayen, Grønland og Island med Alma

64.500,-

2. august - 19. august 2023

18 dager

Dette er en skikkelig seil-ekspedisjon over Norskehavet og Grønlandshavet, hvor vi vil besøke både Jan-Mayen, Grønland og Island! Vi er avgårde i over to uker, med tid til å utforske både vulkanøya midt i havet, og en av verdens mest utilgjengelige plasser; Øst-Grønland! På denne turen får vi virkelig kjenne på storhavet med flere dagers havkryssinger. Kanskje vi tilogmed får oppleve sjøisen over mot Grønlands kyst. Og gigantiske isfjell, store ismengder og isbreer får vi iallefall nærmere bekjentskap med når vi ankommer Grønland.

Vi er klare for sommerens ekspedisjoner med vårt nyeste tilskudd i ekspedisjonsflåta: Hardangerjakta Alma. Denne litt mindre kopien av Amundsens velkjente skute “Gjøa” er en nybygd tradisjonell seilbåt i tre. En skikkelig solid utendørsbåt på 52 fot og 45 tonn, med masse dekksplass for å nyte utsikten til arktiske vulkaner og isfjell. Komforten ombord sikres av god plass under dekk, sentralfyrt varme, sosial bysse midtskips og komfortable senger med varme dundyner og -puter. Nå skal vi heise toppseil på Alma og seile i Amundsens kjølvann til Grønland!


Hele tre etapper med utaskjærs seiling, består denne ekspedisjonen av: Norge - Jan-Mayen, Jan-Mayen - Grønland og Grønland -Island. Hvor vi imellom seilasene vil bruke dagene på å utforske disse utilgjengelige plassene. Om sjøen er rolig nok til at vi kommer i land på Jan-Mayen får vi sett oss rundt på denne helt unike vulkanøya. Her er det ingen tvil om at det bobler under føttene våre, og både geologi og biologien her er helt unik fra det vi er vant til fra fastlandet. Vi tar en pause i havkryssinga vår på anker her, og går på tur på land. Kanskje vi også får besøkt den norske militære- og meteorologiske basen her ute.

På denne ekspedisjonen får vi også kjenne på Grønlands storhet. Blant fjorder, fjell og isbreer på den Grønlandske østkysten skal vi bruke tiden godt. Dette er et område svært få har vært før oss, og vi er sårbare, langt fra sivilisasjonen og nokså alene. Vi må være forsiktige og manøvrere langsomt, men vi har den sydgående Grønlands-strømmen med oss og lange lyse kvelder.

På Grønland seiler vi inn i Scoresbysund (Kangertittivaq), et enormt fjordsystem med isbreer, fjorder og fjell. Her driver store isfjell rolig frem og tilbake, og det er mye å se og oppdage. Ved innløpet til Scoresby ligger også østkystens største bebyggelse, og en av verdens mest utilgjengelige landsbyer: Ittoqqortoormiit.

Etter et par dager i Scoresbysund heiser vi igjen seil og setter kursen mot Island og havnebyen Ísafjörður. Overfarten tar i underkant av 2 døgn og vel fremme i Vestfjordene på islands nord-vestkyst, tar vi oss en god runde på land, strekker beina og feirer en vellykket og spektakulær ekspedisjon!Fra SeilNorge stiller vi med skipper, co-skipper og guide, i tillegg til evt. ekstra mannskap. Alle gode seilere, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Guide og resterende mannskap ombord tar også ansvaret for å være isbjørnvakt når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og fordeler alle inn i vaktlag. Vi roterer mellom vaktlagene og går 4 timer på og 8 timer av. I tillegg legger vi inn et par kortere vakter i roteasjonen på ettermiddagen, slik at vi også roterer på nattevaktene mellom vaktlagene.


For bilder og mer info om Alma se link her.


Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens ekspedisjon til Jan-Mayen, Grønland og Island?


En flott filmsnutt fra Svalbard som vi lagde i 2017 finner du på link her.


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Flott opplegg, hyggelig atmosfære, fantastiske naturopplevelser, profesjonell og dyktig skipper og koskipper som involverer mannskapet på en fin måte. Minner for livet med flotte mennesker i en god atmosfære.

Trond

Lignende turer