Vestfjorden kryss og tvers - Seilas gjennom Steigen & Lofoten

20.800,-

8. juni - 15. juni 2023

8 dager

Velkommen med på en uforglemmelig og aktiv ferieuke der vi får oppleve nye steder både i Steigen, Hamarøy og Lofoten! På denne turen seiler vi på kryss og tvers over Vestfjorden og oppsøker de fineste stedene i dette storslåtte øyriket. Vi utforsker og oppdager med seilbåt, og ankommer Lofoten som seg hør og bør; med båt og seil!

Med en full uke til rådighet i denne ville og heftige delen av kysten skal vi kose oss fært og leke hver dag. Vi får se fjellkjedene fra ulike vinkler i både dagslys og midnattsol, og vi garanterer en spektakulær opplevelse. Med seilbåt er vi fleksible og kommer oss smidig rundt, og vi kan gå nært på naturen, folka og fuglene.
I løpet av turen går vi turer på land, vi fisker, padler kajakk, surfer, og fyrer bål i fjæra når vi kan. Vi vil også seile innom noen historisk viktige steder og noen av de beste spisestedene som disse områdene har å by på. Det blir mange gode stunder både i båtene og på land, og du vil bli godt kjent i området.


Vi starter turen i Bodø, og seiler oss oppover og inn blant de mange øyene i skjærgården utenfor Leinesfjord og Nordskot. Etter et stopp på Nordskot seiler vi videre til Hamarøy med kurs for Tranøy fyr. Fra Tranøy krysser vi selveste Vestfjorden mot Skrova og Henningsvær, og herfra går turen ut gjennom Lofotveggen og ut på “yttersida”. I Lofoten seiler vi innom flere kjente og noen hemmelige plasser, Skrova, Unstad, Nusfjord og Henningsvær blant annet!


Underveis på denne turen er det mulighet for å gjøre både planlagte og ikke-planlagte krumspring og ekstra aktiviteter på stedene der vi kommer i land, slik som kajakk i skjærgården på Nordskot og surfing på Unstad Arctic Surf på “yttersia” når vi kommer dit. Av planlagte aktiviteter så står du også helt fritt til å være med på det du vil underveis. Om du en dag helst vil ta det rolig i båten og skrive dikt eller gjøre yoga, eller gjøre ingenting, så gjør du selvsagt det.


Som på alle våre turer lærer du også å seile underveis, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse - og opplevelser for livet!


På sommerturene våre så seiler vi flere av båtene i følge. Les mer om våre båter her.


Denne turen er ny ved at vi har laget to turer av turen vår som før hadde navnet Hav & Fjellsportuka. Vi har delt opp turen i to for å ha mer tid i hvert området, og for å ha denne turen hver sommer der vi også får med oss Steigen og Hamarøy.
Uka før denne turen seiler vi fra Træna til Bodø, og uka etter tilbringer vi i Lofoten.


Kombinasjonen båt og turopplevelser er unik. Du kommer virkelig tett på elementene, og turen blir rett og slett uforglemmelig!

Ellen Irene

Lignende turer