Lære å seile på en langhelg i Bodø!

7.750,-

7. september - 10. september 2023

4 dager

Enten du ønsker å bli skipper på egen skute, eller skal seile som mannskap med andre, vil vårt omfattende begynnerkurs i seiling gi deg et godt utgangspunkt. Seilkurset går over en langhelg, med start og slutt i Bodø. Som alle våre kurs og turer så får du både seilt og lært mye om seiling, samtidig som du får oppleve mye underveis. Denne helgen skal vi seile ut i Bodø sin skjærgård, med Landegode, Helligvær, Fleinvær, Fugløy som flotte mulig plasser vi er innnom. Kanskje vi tilogmed kommer helt sørover til Støtt!

Seilkurset er grundig gjennomarbeidet, og gir deg en god innføring i det du bør kunne og beherske før du legger ut på tur i egen båt, eller skal være mannskap for andre. Kurset er for deg som ønsker å lære seiling og båthåndtering helt fra starten av. De fleste som tar dette kurset har lite eller ingen erfaring fra tidligere, men noen har også seilt litt og ønsker å lære alt på nytt skikkelig. På dette kurset vil du først og fremst lære av å prøve og feile. Vi ønsker at du skal få gjøre mest mulig av alt, så du kan få tilbakemelding og lære. Vi vil gjennomgå mange ulike elementer, blant annet: • Båthåndtering for motor og seil

 • Seiling på ulike vindvinkler, og trimming av seil

 • Navigasjon og teknikker for navigering med papirkart

 • Navigasjon med kartplotter og elektronikk

 • Sjøveisregler

 • Rollefordeling ombord og organisering av båt og mannskap

 • Sikkerhet ombord og bruk av sikkerhetsutstyr

 • Manøvrering i havn

 • Fortøyning og knuter

 • Ankring

 • Valg av båt og utstyr - fordeler og ulemper med ulike typer


Desto mer du spør og tar på deg oppgaver, desto mer vil du lære! Ved påmelding får du tilsendt et instruksjonshefte som vi har utarbeidet, og du får også tips til øvrige bøker som kan være lurt å lese. På et seilkurs er vi naturlig nok avhengig av været, men med fire dager til rådighet kan vi forvente oss litt av hvert, og jobbe med å forstå og beherske ulike vind og vær-forhold.


For dette kurset bruker vi båten Bien, en av våre 50-fots Bavaraiaer. Denne er både passe rigga med gode seil og respons, så den er god å lære i. Samtidig som den er komfortabelt under dekk, ideelle båt for å lære grunnprinsippene i seiling. Se bilder og les mer om båtene våre på link her.

En artig film fra diverse tidligere seilkurs vi har gjort kan du se på link her

Dette kurset arrangerer vi også andre datoer, for full oversikt over våre seilkurs se link her.


Nybegynnerkurset med SeilNorge var en fantastisk opplevelse! I løpet av kun et par dager fikk jeg virkelig kjenne på mye av det seilsporten har å by på.
Tryggheten kom usedvanlig fort med en gruppe helt ukjente mennesker og etter bare noen timer til sjøs var vi blitt et skikkelig Team som jobbet med å få båten fremover.
De fire dagene føyk unna i en fart med nydelig mat, godt selskap og naturopplevelser av et bredt spekteret. Gleder meg til neste tur!

Carolina Aurora

Lignende turer