Med Valiente på nordlysjakt og hvalsafari rundt Lyngen og Nord-Troms

21.800,-

13. desember - 17. desember 2023

5 dager

Følelsen av å seile under det flakkende nordlyset, kun akkompagnert av vind og bølger, er vanskelig å sette ord på. På denne turen ønsker vi isteden å gi deg muligheten til å oppleve dette selv! Ombord i vår komfortable ekspedisjonsbåt Valiente, mellom de ruvende snødekte tindene i Lyngen og Nord-Troms.

Nord-Norge og Tromsø er episenteret for det myteomspunnede nordlyset og på denne mørketidsseilasen har vi orkesterplass til showet. Vi seiler fra Tromsø til Lyngen, og videre til Skjervøy, Reinfjord og Ringvassøy. Underveis ankrer vi opp i uthavner helt uten lysforurensing, besøker historiske fiskevær og seiler midt i Nord-Norges rå og ekte natur. Hvor snøkledde tinder stuper tusen meter ned i sjøen.

Vi sikter mot fjordene i Nord-Troms, hvor silda kommer inn til sine overvintringsplasser. Fordi på jakt etter disse stimene av småfisk følger hvalene; spekkhogger og knølhval. De skrubbsultne hvalene og de oppkava sildestimene setter havet i kok. Det blir en intens naturopplevelse vi håper å kunne vise deg. De siste årene har sildas overvintringsområde flyttet seg fra farvannene rundt Tromsø til Skjervøy. Så vi skal ut på jakt for å lete etter årets etegilde for de sultne hvalene!

Det beste med mørketida her i nord er det fantastiske og alltid varierte mørketidslyset. De som har opplevd denne magiske tiden av året vet hva vi snakker om: Fra de dypblå og lilla tonene i skumringen, dager med en evigvarende soloppgang/-nedgang over flere timer, til fjelltopper i de varmeste rosa- og oransje fargene du kan tenke deg. Ikke minst har vi på denne tiden av året perfekte forhold for å få øye på og nyte det dansende nordlyset utover kveldene.

Underveis på denne turen skal vi også fyre opp leirbålet på stranda, fange vår egen fisk til middag, og få tatt oss en fottur eller to på land.

På denne turen benytter vi vårt flaggskip; vår solide og meget komfortable 70-fots ekspedisjonsbåt, Valiente. Mer info og bilder av denne ekspedisjonsskuta finner du på link her. Denne båten har godt med plass og luksus så du kan føle deg som hjemme, og mer enn nok strøm til å lade alle kamera og dingser underveis. Ombord i Valiente er vi sikre på at alle vil finne sin foretrukne plass for å ta inn de ekte og ærlige naturopplevelsene som venter.

Skipper og mannskap ombord sørger for en trygg og innholdsrik tur, og er godt kjent med områdets hemmelige ankringsplasser uten lysforurensing, funfacts om hvalene vi håper å møte, og mytene og historiene om nordlyset.

Som på alle våre turer lærer du å seile, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og minnerike opplevelser for livet! Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/-kvinne så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på.


Dette er turen for deg som ønsker å oppleve den magiske mørketida i Nord-Norge på en komfortabel, men likevel spennende måte med seilbåten som base. For deg som vil oppleve nordlys, hval og det fantastiske lyset på denne årstiden, ombord i en romslig båt med et lukseriøst preg. Dette er turen for deg som aldri har vært ombord i seilbåt, og for sjøulken som har båt selv. Det er turen for deg som aldri har vært i Nord-Norge, eller for deg som er stamgjest i landsdelen vår, og nå vil prøve ut seilas i mørketida. Vi er klar til å gi deg den fulle opplevelsen av vinteren her nord!


Hele turen var en kanonbra opplevelse! Det var rått å reise alene uten å kjenne noen, og møte en gruppe med så herlige mennesker. Skipperne var utrolige dyktige, og de hadde alltid et smil rundt munnen. For meg som aldri har vært nord for Trondheim var det ekstra stort å oppleve det rå landskapet, nordlyset og komme så tett på hvaler! SeilNorge leverer en herlig og genuin opplevelse, som jeg vil ta med meg resten av livet!

Tiril Berg

Lignende turer