-Ekspedisjon Grønland 2024- Fra Nuuk til Disko Bugt

44.800,-

19. juli - 26. juli 2024

8 dager

Neste etappe starter i Grønlands kulturrike hovedstad, Nuuk og tar oss helt opp til Disko Bugt, det nordligste målet for vår ekspedisjon opp kysten av Vest-Grønland! Vi starter uka med utforskning og toppturer i Nuuk-fjorden, rundt Sadelø og Storø, før vi setter kurs videre nordover. Dramatisk natur og store øde landskap preger hele kysten av Grønland, og denne etappen er ikke noe unntak. Vi seiler forbi mindre og større bosetninger, som den piqtoreske havna i Kangaamiut og den større landsbyen Sisimut. Turen avsluttes helt oppe i Disko Bugt med en liten runde innom UNESCO Verdensarvområde; IIlusatfjorden hvor breen Sermeq Kujalleq som del av den store innlandsisen kalver i sjøen som en av de eneste plassene på Grønland. Vi avslutter turen til kai i den lille landsbyen Ilulissat og feirer en vell gjennomført etappe!

Denne etappen starter fra Grønlands hovedstad; Nuuk. Herifra skal vi utforsker fjordene, fjellene, breene og øyene på vei nordover mot Disko Bugt.
En del av denne turen kommer vi til å tilbringe innaskjærs med utforsking av de dramatiske landskapene vi passerer. Men vi vil også seile noen etapper mer utaskjærs hvor vi bruker de lyse nettene til å dekke noen av sjømilene vi skal tilbakelegge.
Vi avslutter denne turen i den lille koselige fiskelandsbyen Ilulissat, med sine fargerike små hus oppover fra havna, og enorme isfjell strandet i innseilingen til havna.


 


Fra SeilNorge stiller vi med skipper, co-skipper og crew/guide, alle gode seilere, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Guide og resterende mannskap ombord tar også ansvaret for å være isbjørnvakt når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og fordeler alle inn i vaktlag. Vi roterer mellom vaktlagene og går 4 timer på og 8 timer av. I tillegg legger vi inn et par kortere vakter i rotasjonen på ettermiddagen, slik at vi også roterer på nattevaktene mellom vaktlagene.


Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.


Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering. Og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens store ekspedisjon fra Island til Grønland?


 


Vi anbefaler alle deltagere å bli noen dager ekstra på Grønland, her er mye å se og gjøre. Vi kommer til å sende ut tips og informasjon om aktiviteter og overnatting til alle deltagere.


 


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Å seile til Vest-Grønland og helt opp til Disko bukten, har vært en turdrøm vi har hatt lenge.
I 2018 var vi på sørspissen, og i år heiser vi igjen seil med ekspedisjonsbåten Valiente!
Mange har allerede meldt interesse for de ulike etappene så dette blir spennende!

Emil, SeilNorge

Lignende turer