-Ekspedisjon Grønland 2024- Disko Bugt-rundt

44.800,-

27. juli - 3. august 2024

8 dager

Disko Bugt er en av Vest-Grønlands mest kjente destinasjon, med god grunn. Her starter vi seiler fra den lille landsbyen Ilulissat og Illusatfjorden som er UNESCO Verdensarvområde og hvor den kalvende breen Sermeq Kujalleq som er del av den mektige innlandsisen, fyller fjorden her med isfjell store som skyskrapere. Videre setter vi kursen rundt den vulkanske Diskoøya, hvor vi både skal gå fjelltur, prøve fiskelykken og utforske den majestetiske og storslåtte naturen her! Vi besøker den sjarmerende bygden Qeqertarsuaq og skal underveis lære masse om grønlands og inuitenes kultur og levesett.

Vi har nådd fram til det mange vil kalle kronjuvelen i Vest-Grønland, nemlig Disko Bugt. Her bruker vi en hel uke på å utforske fjordene som er fylt med enorme isfjell, de små landsbyene med sin inuit-kultur og det uendelig majestetiske landskapet.


Turen starter i Ilulisat, en liten arktisk hub av en fiskerlandsby. På denne etappen har vi god tid til å nyte utsikten, utforske på land og ellers ta inn alle de eksotiske og unike intrykkene underveis. Vi kommer til å seile noen netter igjennom, men vil ha et noe roligere tempo seilmessig, enn på etappene opp og ned langs kysten. Vi avslutter denne turen tilbake der vi startet i Ilulisat.


 


Fra SeilNorge stiller vi med skipper, co-skipper og crew/guide, alle gode seilere, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Guide og resterende mannskap ombord tar også ansvaret for å være isbjørnvakt når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og fordeler alle inn i vaktlag. Vi roterer mellom vaktlagene og går 4 timer på og 8 timer av. I tillegg legger vi inn et par kortere vakter i rotasjonen på ettermiddagen, slik at vi også roterer på nattevaktene mellom vaktlagene.


Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.


Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering. Og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens store ekspedisjon fra Island til Grønland?


 


Vi anbefaler alle deltagere å bli noen dager ekstra på Grønland, her er mye å se og gjøre. Vi kommer til å sende ut tips og informasjon om aktiviteter og overnatting til alle deltagere.


 


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Å seile til Vest-Grønland og helt opp til Disko bukten, har vært en turdrøm vi har hatt lenge.
I 2018 var vi på sørspissen, og i år heiser vi igjen seil med ekspedisjonsbåten Valiente!
Mange har allerede meldt interesse for de ulike etappene så dette blir spennende!

Emil, SeilNorge

Lignende turer