Høstens hval-eventyr seilas, Tromsø - Skjervøy

20.300,-

30. oktober - 5. november 2023

7 dager

Hver høst kommer enorme stimer av sild fra storhavet og inn til vår nordnorske kyst. Silda går inn i fjordene, og med silda følger også hvalene; spekkhugger og knølhval. Sammen herjer de hele vinteren inne i fjordene og dette ekstatiske kaoset vil vi la deg få oppleve. I tillegg til dette etegilde i havet, så er likevel det magiske lyset kanskje det mest spesielle med turene på denne “mørke” årstiden. Det gir oss fantastiske #nofilter opplevelser time etter time, så det er vanskelig å legge fra seg kameraet. Nå kler vi på oss stillongsen og gjøre oss klare for en barsk og rå seiltur, fra “Nordens Paris” Tromsø, til Skjervøy og Nord-Troms, for å forhåpentligvis få ta del i galskapen.

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve den ville naturen i Nord-Norge på den mest værharde tiden av året, og for deg som vil oppleve det helt spesielle vinterlyset. Noen påstår at vinteren her i nord er mørk, men vi vet at det er på denne mørkeste tiden av året vi virkelig får det vakreste lyset, de sterkeste kontrastene og en helt unik lyssetting på områdets tinder og forrevne kyst.


Ombord i båten har vi ikke gatelykter eller annen lysforurensing, så vi får oppleve alle nyansene på himmelen på denne magiske tiden av året. Klare dager består av en konstant soloppgang/-nedgang som varer i timesvis, og utover kvelden får vi forhåpentligvis det dansende nordlyset over himmelen på besøk.


På denne turen sikter vi på å bruke et par dager der vi leker med silda, spekkhoggerne og hvalene som hvert år samler seg langs kysten av Troms. I mange år har de lekt seg i fjordene på utsiden av Kvaløya, men de siste årene har silda og hvalene vært å finne lenger nord rundt Skjervøy. Værmeldingen for uka, samt hvor silda befinner seg, avgjør hvor vi leter etter hvalen. Vi seiler fra Tromsø og bruker en uke i områdene rundt Skjervøy, Kvænangen og Nord-Troms. Underveis håper vi å finne hval og spekkhoggere, seile om kapp med nordlyset, og lære mer om seiling og områdene vi seiler gjennom. Og om oss selv.


 


Som på alle våre turer trenger du ikke kunne seile for å delta. Uansett om du har mye eller lite erfaring så vil vi utfordre deg og du vil lære mye av en slik tur. Dette er ikke minst en ypperlig anledning for deg som ønsker å teste ut vinterseilas, lære mer om navigasjon i mørket, seilas med skiftende vær- og vind og under de forholdene den mørke årstiden byr på. Hvis du bare vil være med på en uforglemmelig tur, så er du også hjertelig velkommen om bord!


Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon ombord, og co-skipper/guide vil bistå med kunnskap om området og livet i havet. Vi tar deg med som del av mannskapet vårt, så du får mulighet til å ta del i alle oppgaver ombord: Stå ved roret, heise seil, lage mat, navigere, ta morgenbad, sløye fisk, servere ankerdram, knyte knuter osv.; den komplette seilopplevelse!


 


På denne turen vil vi benytte seilbåtene våre Humla og Bien. Bilder og mer info om båtene finner du her.


Hele turen var en kanonbra opplevelse! Det var rått å reise alene uten å kjenne noen, og møte en gruppe med så herlige mennesker. Skipperne var utrolige dyktige, og de hadde alltid et smil rundt munnen. For meg som aldri har vært nord for Trondheim var det ekstra stort å oppleve det rå landskapet, nordlyset og komme så tett på hvaler! SeilNorge leverer en herlig og genuin opplevelse, som jeg vil ta med meg resten av livet!

Tiril Berg

Lignende turer