Det beste av Lofoten, vinterseilas - fra Svolvær til Bodø

20.900,-

5. februar - 11. februar 2024

7 dager

Vinterturene våre er en gylden mulighet til å kickstarte seilåret. Nå kler vi på oss stillongsen og gjøre oss klare til denne barske og rå seilturen midtvinters! Det helt spesielle med turene på denne “mørke” årstiden, er det magiske lyset og det yrende livet i havet. Det gir oss fantastiske #nofilter opplevelser time etter time, og forhåpentligvis sjansen til å se hval. Vi seiler en uke fra Svolvær via Lofoten og Steigen, til Bodø.

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve den ville naturen i Nord-Norge og Lofoten på den mest værharde tiden av året, og for deg som vil oppleve det helt spesielle vinterlyset. Ombord i båten har vi ikke gatelykter eller annen lysforurensing, så vi får oppleve alle nyansene på himmelen på denne magiske tiden av året. Forhåpentligvis får vi også det dansende nordlyset over himmelen på besøk.


Vi seiler fra Svolvær, og bruker en uke sørover til Bodø. På veien utforsker vi Lofoten og Steigen. Underveis håper vi å seile om kapp med nordlyset, og lære mer om seiling og områdene vi seiler gjennom. Og om oss selv. Dette er en variant av vår svært populære klassiske Lofoten-tur, men denne gangen seiler vi på vinteren. Det er om mulig ofte enda mer spektakulært enn på sommeren, og vinterens store variasjoner lys og vær gir helt unike minner og helt rå naturopplevelser.


 


Som på alle våre turer trenger du ikke kunne seile for å delta. Uansett om du har mye eller lite erfaring så vil vi utfordre deg og du vil lære mye av en slik tur. Dette er ikke minst en ypperlig anledning for deg som ønsker å teste ut vinterseilas, lære mer om navigasjon i mørket, seilas med skiftende vær- og vind og under de forholdene den mørke årstiden byr på. Hvis du bare vil være med på en uforglemmelig tur, så er du også hjertelig velkommen om bord! 


Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon ombord, og co-skipper/guide vil bistå med kunnskap om området og livet i havet. Vi tar deg med som del av mannskapet vårt, så du får mulighet til å ta del i alle oppgaver ombord: Stå ved roret, heise seil, lage mat, navigere, ta morgenbad, sløye fisk, servere ankerdram, knyte knuter osv.; den komplette seilopplevelse!


 


På denne turen vil vi benytte seilbåtene våre Humla og Bien. Bilder og mer info om båtene finner du her.


Vår seilas inneholdt alt fra nydelig seilas utenfor Senja, hard og fantastisk kryss langs stuppbratte fjell, på svai i tindrende klar nattehimmel, nordlysfotografering, et unikt fellesskap ombord, osv. - uforglemmelig!

Harald Lahn

Lignende turer