Vi krysser Barentshavet med Madhubuti, fra Tromsø til Longyearbyen

32.500,-

20. juli - 27. juli 2023

8 dager

Velkommen ombord for en helt spesiell turopplevelse! Vi inviterer til en eksklusiv reise fra fastlands-Norge til Svalbard - med seilbåt! På denne turen vil du få muligheten til å ankomme Svalbard på en måte som få har gjort før deg. Med seilbåten som transportmiddel kommer vi tett på naturkreftene over Barentshavet, og vi kommer tett på naturen og dyrelivet de siste dagene langs kysten av Spitsbergen opp til Longyearbyen. Vi skal få vind i seilene, saltvann i håret og oppleve masse underveis!

Turen er på totalt 600 nautiske mil. Kryssingen av Barentshavet er en fantastisk opplevelse, og vi seiler gjennom den lyse polarnatten på vår vei mot målet. I det vi forlater fastlandet for godt har vi kun hav foran oss inntil vi kommer til Bjørnøya, som er litt over halvveis. I det vi når sydspissen på Svalbard blir vi møtt av den typiske Svalbard-naturen med sine ikoniske fjell, dype fjorder og isbreer. Vi seiler innom noen av fjordene her på Sør-Vest Spitsbergen; Hornsund eller Bellsund, der isbreer møtes og kalver i sjøen. Et spektakulært skue! Har vi nok tid seiler vi også innom den russiske bosetningen Barentsburg, før vi ankommer Longyearbyen.


Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men den spreke og komfortable aluminiumsbåten "Madhubuti". Dette er en fransk-bygget Boreal 44 fra 2016, som både er svært komfortabel under dekk og seiler godt. Båten er godt rigget med en stor og god cockpit ute, samtidig som den har sentralfyrt vannbåren varme og ellers alle bekvemmeligheter en kan trenge i arktiske farvann med denne størrelse båt. Skuta har allerede seilt rundt jorda, og navnet i seg selv betyr “stødig” og “sterk” på Swahili. For bilder og mer info om Madhubuti se link her.Vår skipper og co-skipper ombord vil inkludere alle i seilingen underveis. Ved turstart deler vi alle ombord inn i vaktlag. Og vi opererer med en vaktrotasjon hvor du som medseiler og deltaker vil ta del i vaktene rundt klokka, ettersom vi seiler 24t i døgnet på etappene over havet. Ofte er det nattevaktene i den lyse polarnatten med kun vind og bølgeskvulp å høre, som skaper de flotteste minnene! Når vi kommer til Bjørnøya og til Svalbard tilpasser vi dette best mulig til å kunne gjøre krumspring og oppdage på land.


Enten du ønsker nye seilopplevelser, eller lære mer om seiling og havkryssing med stor båt så er dette en ypperlig arena og anledning! Seilingen kommer i tillegg til opplevelsene underveis noe som gjør dette til en stor naturopplevelse!


Vil du se en kort forfriskende film Kryssing av Barentshavet til Svalbard med Valiente i 2018, så finner du den på link her.


 


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her


Turen var helt rå! En mektig opplevelse langt til nord jeg aldri kommer til å glemme. Utrolig kjekt å få være med å gjøre ting jeg ikke kan - takk for tilliten. Og gåturen over Bjørnøya var høydepunktet for meg. Landskapet og fuglelivet var helt spesielt.

Pernille Arnet

Lignende turer