-Ekspedisjon Grønland 2025- Ilulissat (Disko Bugt) - Narssarsuaq

68.800,-

20. august - 1. september 2025

13 dager

Vi må tilslutt sette snuten sørover igjen, etter en fantastisk tid i Grønlands indrefillet; Disco Bugt. Denne etappen byr på noen lengre seiletapper, hvor vi skal unnagjøre en hel del nautiske mil. Imellom seilinga går vi iland og utforsker våre favorittplasser fra tidligere seilaser, og gjerne også noen helt nye og for oss uutforskede plasser. Vi skal seile, fiske, gå fjellturer, kjøre slalom mellom isfjellene, finne innlandsisen i horisonten og lære masse om grønlands og inuitenes kultur og levesett underveis! Det blir et storslått eventyr og du vil ha med deg en haug uforglemmelige minner i jolla til flyplassen i Narsarsuaq siste dag.

Vi starter denne turen helt oppe ifra Disko Bugt og Ilulisat. Herifra blir det mye seiling på vei sørover, og vi kommer til å tilbringe en god del døgn underveis for seil, og gjerne også endel etapper utaskjærs.

Likevel har vi nesten to hele uker på oss, og vi skal selvsagt utforske fjordene, øyene, sundene og de dramatiske landskapene vi passerer. På denne etappen får du dekket størsteparten av den Grønlandske vestkysten, og kommet innom høydepunktene av de stedene som er verdt et besøk her!

Vi avslutter denne turen i en av de større bosetningene på Sør-Grønland; Narssarsuaq. 


 


Fra SeilNorge stiller vi med skipper, co-skipper og crew/guide, alle gode seilere, hvorav minst en av oss vil ha solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Guide og resterende mannskap ombord tar også ansvaret for å være isbjørnvakt når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og fordeler alle inn i vaktlag. Vi roterer mellom vaktlagene og går 4 timer på og 8 timer av. I tillegg legger vi inn et par kortere vakter i rotasjonen på ettermiddagen, slik at vi også roterer på nattevaktene mellom vaktlagene.


Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.


Denne ekspedisjonen er som våre andre lengre turer først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering. Og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sensommerens store ekspedisjon fra Island til Grønland?


 


Vi anbefaler alle deltagere å bli noen dager ekstra på Grønland, her er mye å se og gjøre. Vi kommer til å sende ut tips og informasjon om aktiviteter og overnatting til alle deltagere.


 


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard og Grønland følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Å seile til Vest-Grønland og helt opp til Disko bukten, har vært en turdrøm vi har hatt lenge.
I 2018 var vi på sørspissen, og i år heiser vi igjen seil med ekspedisjonsbåten Valiente!
Mange har allerede meldt interesse for de ulike etappene så dette blir spennende!

Emil, SeilNorge

Lignende turer