Surf, Ski & Seil - Beste av Lofoten vinterstid

30.500,-

11. mars - 17. mars 2024

7 dager

Er du klar for et helt spesielt kinderegg av et vinter-eventyr i Lofoten? En kombinasjon av våre tre favoritt-aktiviteter i Lofoten vinterstid? Denne turen er ikke for alle, og poenget er å bringe sammen dere som liker både vinteren, Lofoten, surf i vann og ski på fjell! Og som verdsetter fleksibiliteten og stemningen ombord i seilbåten underveis til nye krumspring. Denne turen er for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vått, vilt, og vakkert!?

Lofoten byr på et hav av muligheter for ulike aktiviteter, og vinteren er den heftigste årstida! På yttersida av Lofotveggen ruller havdønningene inn, og skaper verdens beste surfebølger i sin ferd mot land. Fjellene øst i Lofoten er kjent for sine alpine topper og er noe av det råeste Norge har å by på for toppturer og skikjøring, ofte helt ned til i fjæra! Det hele rammes inn av nordlyset som blafrer over himmelen og skreien som setter havet under oss i kok. Oppi alt dette er seilbåten vårt hjem og base gjennom hele uka gjennom.

Denne turen starter vi med to fulle dager på ski, og vi bestiger og opplever noen av de flotteste ski-fjellene i Lofoten. Innimellom får vi noen kortere seilturer i fjordene, på vei fra det ene ski-fjellet til det andre. Austnesfjorden og Trollfjorden er områdene vi skal utforske. Med oss ombord har vi egen lokalkjent skiguide for dagene i fjellet på ski. Skiturene planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturer og ski på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass, speider etter nordlyset på himmelen og klargjør for ny topptur neste dag.

Denne turen er likevel mer enn en “vanlig” ski-og-seil tur. Etter et par dager på ski seiler vi vestover mot strendene på Unstad og Flakstad hvor vi finner noen av Norges flotteste forhold for surfing. Vi bruker to dager til å leke oss i bølgene med surfebrettene. Med gode instruktører fra Unstad Arctic Surf får vi fort dreisen i bølgene, og med tjukke våtdrakter holder vi oss varme helt til vi skal inn i badstua og koke etter økta. Surfeinstruktør og leie av surfeutstyr har vi bakt inn i prisen.

Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten, med surfebrettet i bølgene eller med ski på beina. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem… :)På de fleste av våre vinter-turer seiler vi to båter i følge. Dette er avhengig av antall påmeldte, men det gir oss fleksibilitet og god mulighet for å dele i båtlag og turgrupper basert på ønsker, erfaring og nivå blant deltakerne.


Denne turen starter og slutter i Svolvær.


Båtene vi vil bruke er Humla, Bien og Nirvana på henholdsvis 50, 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6-7 deltagere + skipper og crew/guide. Du kan lese mer om våre båter på linken her.


For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.


This is a concept we have really looked forward to get the chance to join! A unique bucket-list trip with both surf, ski and sail in amazing Lofoten during winter-time. Sail Norway offers the most fun and memorable sailing experiences in Norway, both summer and winter, and we are sure this new concept will be all the way up there!

Kraken Travel

Lignende turer