Ski & Seil Lofotuke

27.500,-

18. mars - 24. mars 2024

7 dager

Ski og Seil i Lofoten er et eventyr for deg som vil seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski i alpine og hvitkledde Lofotfjell. En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert, enten du har lite eller mye erfaring.

Fjellene i Lofoten er kjent for sine alpine topper og er noe av det råeste Norge har å by på. Her boltrer vi oss blant mange mulige nedkjøringer for ulike ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700-1000 hødemeter med nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra! Mulighetene er mange, og de mest spektakulære turene er kun tilgjengelige med båt.


I løpet av denne uka skal vi bestige og oppleve noen av de flotteste ski-fjellene i Lofoten. Samtidig får vi noen kortere seilturer i fjordene, på vei fra det ene ski-fjellet til det neste. Austnesfjorden, Geitgaljertind, Trollfjorden og Raftsundet, og noen andre hemmelige go'plasser, er blant områder og turer vi håper å få besøkt i løpet av turen.


Turen starter og slutter i Svolvær.


Med oss ombord på Ski og Seil har vi egen lokalkjent skiguide, så det blir guidede toppturer hver dag så lenge vær og forhold tillater det. Turene planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturer og ski på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny topptur neste dag.


Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på beina. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem...


På de fleste av våre Ski og Seil-turer seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er avhengig av antall påmeldte, men det gir oss fleksibilitet og god mulighet for å dele i båtlag og turgrupper basert på ønsker, erfaring og nivå blant deltakerne.  


Båtene vi bruker på Ski og Seil Lofoten er Humla/Bien og Nirvana på henholdsvis 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6-7 deltagere + skiguide og skipper. Du kan lese mer om våre båter på linken her.


For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.


"Dette var min absolutt beste påske! Kombinasjonen av seilbåt og ski i Lofoten passer så bra! Nye havner hver morgen åpnet for nye muligheter for toppturer. Høydepunktet på turen var Trollfjorden: etter topptur på Blåskaveltind seilte vi ut Trollfjorden ved midnatt. Det var pent vær, fullmåne og nordlys, en fullkommen dag på alle måter!"

Nils-Erik

Lignende turer