Ski & Seil Påskeuka - gjennom Lofoten, Vesterålen og Senja!

32.500,-

25. mars - 1. april 2024

8 dager

Ski og Seil er et eventyr for deg som vil bruke påskeferien til å seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski blant hvitkledde øy-fjell fra Lofoten, via Vesterålen og Senja, til nordens Paris; Tromsø! En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert.

Denne turen starter i Svolvær og slutter i Tromsø, dvs. at vi har hele fjellheimen i både Lofoten, Vesterålen og Senja til rådighet for en fantastisk spektakulær tur fylt med både god skikjøring, og heftig seiling! Områdene er både varierte og mangfoldige. Fra dype fjorder og trange sund rundt Trollfjorden og Raftsundet i Lofoten, til store fristende flanker og lange perfekte skibakker på øyene i Vesterålen, til kvasse alpine tinder og utaskjærs seiling på yttersida av Senja om været tillater at vi seiler helt ut der! 

I løpet av denne påske-turen skal vi bestige og oppleve noen av de flotteste fjellene i Lofoten, Vesterålen og Senja, og vi skal opp på toppen av de kuleste ski-øyene i disse områdene. Underveis fra det ene ski-fjellet til det andre får vi noen fine seilturer på fjorden, omgitt av snøkledde fjell og blått hav. Rafsundet, Hinnøya, Grytøya, Torskefjorden og Bergsjorden på Senja, og til slutt Kvaløya og Malangen er blant noen av favoritt-områdene våre for disse turene. I tillegg har vi noen lokale hemmeligheter.

Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold, med vår skiguide ombord. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny topptur neste dag. Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem.

På de fleste av våre Ski og Seil-turer seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er avhengig av antall påmeldte, men det gir oss fleksibilitet og god mulighet for å dele i båtlag og turgrupper basert på ønsker, erfaring og nivå blant deltakerne. 

Båtene vi bruker på Ski og Seil Lyngen er av typen Bavaria 50. Båten har god komfort, og plass til 6-7 deltagere + skiguide og skipper. Du kan lese mer om våre båter på linken her.


For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.

For å se en filmsnutt fra Ski & Seil Finnmark og Lyngen vi gjorde i 2018 klikk her. 


Fantastisk naturopplevelse

Fredrik Ramsfeld

Lignende turer