Ski & Seil Lyngen og Finnmark nordgående

31.500,-

23. april - 30. april 2024

8 dager

Ski & Seil er turen for deg som vil seile frem til fjellet, hive på deg ski og feller i vannkanten, gå opp og stå på ski ned de råeste fjellsidene som Norge har å by på! Ski & Seil er for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert.

Denne turen starter i Tromsø, og avsluttes i Alta. Vi har en hel uke på 8 dager til rådighet i området rundt Lyngsalpene, Kågen, Kvænangs-fjorden, og Øksfjord-halvøya og inn Altafjorden; et utrolig rikt og spennende område for toppturer og seiling. Det beste av alt med denne ruta er også at vi kommer inn i enda villere og mer urørte områder enn på våre andre seilas. Om det er mulig!

Våren her lengst nord er en fantastisk tid. Sola står høyt på himmelen nesten hele døgnet, fjelltoppene glitrer med sine snødekte flanker og havet skinner i sitt dype blå! Naturen vi besøker på denne turen er både utrolig spektakulær og lite berørt. Vi starter med skia i vannkanten og går toppturer på alpine fjell i verdensklasse. Med en sjøutsikt du nesten ikke finner noe annet sted i hele verden.

Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny skitur neste dag. Dette er et aktivt eventyr hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med skia på beina. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem..

På de fleste av våre Ski & Seil-turer seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er avhengig av antall påmeldte, men det gir oss god mulighet til å dele i båtlag og turgrupper basert på erfaring og nivå blant deltakerne.

Vi har også en sydgående tur i samme område uka etter. Denne starter i Alta og avslutter i Tromsø. 

Båtene vi bruker på Ski og Seil Lyngen og Finnmark er Humla, Bien og Nirvana på henholdsvis 50, 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6-8 deltagere + skiguide og skipper. Du kan lese mer om våre båter på linken her.

For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.

For å se en filmsnutt fra Ski & Seil Finnmark og Lyngen vi gjorde i 2018 klikk her. 


Ein fantastisk tur i eit flott område av Norge. Blei fort ein del av gruppa og godfølelsen var høg gjennom heile turen. Ein stor verdi i å vere ein del av ei gruppe med nye folk og få påfyll av kunnskap og nye opplevinger på rekke og rad. Og med den unike kombinasjonen av segling og skikøyring - perfekt i nord!

Kristian Årdal

Lignende turer