Ski & Seil Lyngen og Finnmark sørgående

28.500,-

17. april - 22. april 2024

6 dager

Ski & Seil er turen for deg som vil seile frem til fjellet, hive på deg ski og feller i vannkanten, gå opp og stå på ski ned de råeste fjellsidene som Norge har å by på! Ski & Seil er for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert.

Våren her lengst nord er en fantastisk tid. Sola står høyt på himmelen nesten hele døgnet, fjelltoppene glitrer med sine snødekte flanker og havet skinner i sitt dype blå! Naturen vi besøker på denne turen er både utrolig spektakulær og lite berørt. Vi starter med skia i vannkanten og går toppturer på alpine fjell i verdensklasse. Med en sjøutsikt du nesten ikke finner noe annet sted i hele verden. 


Denne turen starter i Alta, og avsluttes i Tromsø. Vi har en liten uke på 6 dager ombord, som betyr at vi har 5 skidager til rådighet rundt blant annet Øksfjord-halvøya, Arnøya, Kågen og Lyngsalpene, et utrolig rikt og spennende område for toppturer og seiling.


Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny skitur neste dag. 


Dette er et aktivt eventyr hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med skia på beina. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem..


Vi har også en nordgående tur i samme område uken i forveien. Denne starter i Tromsø og avslutter i Alta.  


 


På de fleste av våre Ski & Seil-turer seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er avhengig av antall påmeldte, men det gir oss god mulighet til å dele i båtlag og turgrupper basert på erfaring og nivå blant deltakerne.


Båtene vi bruker på Ski og Seil Lyngen og Finnmark er Humla, Bien og Nirvana på henholdsvis 50, 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6-7 deltagere + skiguide og skipper. Du kan lese mer om våre båter på linken her.


 


For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.


 


 


Toppturer i fantastisk ski-terreng som kun er tilgjengelig med båt. En uforglemmelig opplevelse!

Eirik Solheim

Lignende turer