Søring-seilas langs Nord-Vestlandet, med Valiente fra Bergen til Trondheim

29.700,-

8. oktober - 14. oktober 2023

7 dager

Vi i SeilNorge er jo aller mest glad i den nordligste landsdelen vårres. Det føles som vi aldri blir ferdig med å oppdage og vise fram det beste Nord-Norge har å by på... Likevel har vi hørt rykta om at det finnes en helt okey vakker kyst også lengre sør. Noen går tilogmed så langt som å kalle denne Vestlandskysten et seilerparadis… Så det er vel på tide at vi får tatt deg med på oppdagelsesferd langs kysten av Nord-Vestlandet, med flaggskipet vårt Valiente!

Etter en lang ekspedisjons-sesong kommer Valiente endelig tilbake til kjente kyster, og vi fortsetter seilsesongen utover høsten! Denne turen er en ypperlig anledning til å få seilt langs, og sett de beste utdragene av Vestlandet. Vi skal både få litt utaskjærs seilas rundt Stadt og Hustadvika, samtidig som vi skal kose oss innaskjærs mellom øyer og inn i fjorder! Vi starter i Bergen, cruiser oss nordover via øyrikene i Nord-Hordland, Sogn og Sunnfjord før vi kommer til Måløy. Videre går turen rundt Stadt, innom Sunnmøre og Nordmøre, før vi avslutter inn Trondheimsfjorden.


Dette er en mini-ekspedisjon hvor vi både skal utforske noen av de kulturelle og gastronomiske perlende oppover kysten: Med små fiskevær, utilgjengelige fyr og livlige småbyer. En tur hvor vi skal nyte naturen og utsiktene, på fjelltur på øytopper og med strandhugg på land. Og ikke minst en opplevelse hvor vi skal få testa ut Vestlandsværet: Som både kan by på gnistrende klart høstvær med alle regnbuens farger representert; og kuling og regn med sjøsprøyt, godt driv i seilene og bra med action ombord!


Om du tror dette blir en slags variant av en Hurtigruteseilas må du likevel tro omigjen! Som på alle våre turer, blir du tatt med som en del av mannskapet ombord. Og du får muligheten til å forsøke deg på alle oppgaver som trengs for å få en seilbåt til å virke som den skal: Stå ved roret, heise seil, lage mat, navigere, ta morgenbad, sløye fisk, servere ankerdram, knyte knuter osv.; den komplette seilopplevelse!


 


På denne turen seiler vi flaggskipet vårt Valiente. Vår største og mest komfortable seilbåt, som samtidig er rigga for ordentlig seilas i alt slags vær og alle slags forhold!
Les mer om båten og se bilder av skuta på link her.


 


Du trenger ikke kunne seile for å delta, og uansett om du har mye eller lite erfaring så vil vi utfordre deg og du vil lære mye av en slik tur. Dette er en ypperlig anledning for deg som ønsker å teste ut seilas på en større båt, se Vestlandskysten fra sjøen, lære mer om navigasjon i mørket og seilas med skiftende vær- og vind og under de forholdene høsten byr på. Hvis du bare vil være med på en uforglemmelig tur, så er du også hjertelig velkommen om bord!


 


 


Øyhopping på nordvestlandet er en konstant tidsreise der du seiler forbi gamle handelsstasjoner og nye maritime industrielle knutepunkter, og vi besøker prektige stolte byer bygget på fiske og handel som Bergen og Ålesund. Dette får du blandet med noen av verdens mest kompliserte fjordsystemer med bebyggelse og bondekultur i øst og uendelig øyhav med fiskevær i vest toppet av fjell som venter på tur.
Spør du meg er dette norges råeste område for seiling. Du får alt. Heftige naturopplevelser og en unik og rik kultur fullspekket av opplevelser for alle.

Karl Ruben (Nylig ansatt vestlending og skipper i SeilNorge)

Lignende turer