Seilas i Oslofjorden - til Færder Fyr og Verdens ende

11.300,-

1. juni - 4. juni 2023

4 dager

SeilNorge inviterer til langhelg i skjærgården Ytre - Oslofjord! Indre Oslofjord er vel og bra, men det er ute ved havet eventyret venter! Bli med på denne langhelg-turen gjennom skjærgården i både indre og ytre Oslofjord. Vi lover vind i seilene, saltvann i håret og lærerike tur-opplevelser du vil huske lenge!

Bor du på Østlandet trenger du absolutt ikke reise langt for flotte seilopplevelser på fjorden og morsom øy-seiling og skjærgård. Både indre og ytre Oslofjord har mye å by på, og på denne turen byr vi på en god miks av både fjordseiling, øyhopping og navigering mellom øyene i ytre Oslofjord. Dette er turen for deg som ønsker å bli bedre kjent både i indre og ytre Oslofjord, for deg som vil lære mer seiling eller teste ut om seiling kan bli din nye favoritthobby, og for deg som bare trenger en god pause fra kjas og mas og vil på tur!

Vi starter turen fra Kongen Marina i Oslo på ettermiddagen og seiler av gårde ut i ettermiddagssolen. Målet for turen er Færder Fyr og Verdens ende i sør, en distanse på cirka 150nm. På Vestfoldsiden seiler vi opp mellom øyene og forbi Sandøsund og Hvasser, gjennom Færder Fyr og til Verdens Ende. Herfra krysser vi oss over til østfoldsiden, til Hankø, og gjennom Hankøsund, før vi seiler hjem forbi både Rauer og Jeløya, Drøbaksundet og Oscarsborg.

I løpet av helgen skal vi seile mye, men vi skal også sette av tid til å gå i land, nyte de flotte plassene vi passerer, spise god mat og få nye bekjentskaper.

Som på alle våre turer lærer du å seile, du vil få utfordringer, du vil kjenne mestringsfølelse, samt få minnerike opplevelser for livet! Du trenger ikke seilerfaring for å være med, men om du har masse erfaring fra seilbåt er du også velkommen med. Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinne, og er du erfaren får du mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på.

Denne turen er en god anledning til å teste ut turseilas, og å få seilt ut av Oslofjordens trygge favn. Og innimellom actionfylt seiling, tar vi oss tid til koselige måltider, ankringsplasser i uthavn og å bare nyte fjorden og havet.

På denne turen seiler vi vår Oslo-båt; VakiVaki. En god seilbåt og turbåt som allerede har vært jorden rundt. Her er det mange spennende historier i skutesidene! Les mer om våre båter her.


Enn så lenge har vi forsøksvis tatt opp kampen med Hurtigruten oppover kysten av Nord-Norge. Og nå står konkurransen med danskebåten fra Oslo til Danmark for tur.
Bli med på sommerens nyhet fra Oslo til Skagen!

Johannes (skipper og operasjonell koordinator, SeilNorge)

Lignende turer