Ski & Seil Lofoten, 5 dager

22.500,-

4. mars - 8. mars 2024

5 dager

Ski og Seil i Lofoten er et eventyr for deg som vil seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski i alpine og hvitkledde Lofotfjell! En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert - enten du har mye eller lite erfaring.

Fjellene i Lofoten er kjent for sine alpine topper og er noe av det råeste Norge har å by på. Her boltrer vi oss blant mange mulige nedkjøringer for ulike ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700-1000 hødemeter med nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra! Mulighetene er mange, og de mest spektakulære turene er kun tilgjengelige med båt.


I løpet av denne langhelgen skal vi bestige og oppleve noen av de flotteste ski-fjellene i Lofoten, samtidig som vi får noen kortere seilturer i fjordene, på vei fra det ene ski-fjellet til det andre. Austnesfjorden, Geitgaljertind, Trollfjorden og Raftsundet er blant områder og turer vi håper å få muligheten til å gjennomføre underveis.


Turen starter og slutter i Svolvær.


Med oss ombord på Ski og Seil har vi egen lokalkjent skiguide, så det blir guidede toppturer hver dag så lenge vær og forhold tillater det. Turene planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturer og ski på dagtid seiler vi videre til neste havn eller ankringsplass og klargjør for ny topptur neste dag.


Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på beina. At vi er støle og slitne kan vi tenke på når vi kommer hjem...


 


På de fleste av våre Ski & Seil-turer seiler vi to båter i følge, med en skiguide på hver båt. Dette er avhengig av antall påmeldte, men det gir oss fleksibilitet og god mulighet for å dele i båtlag og turgrupper basert på ønsker, erfaring og nivå blant deltakerne.  


Båtene vi bruker på Ski og Seil Lofoten er Humla/Bien og Nirvana på henholdsvis 50 og 44 fot. Båtene har god komfort, og plass til 6 deltagere + skiguide og skipper. Du kan lese mer om våre båter på linken her.


For flere artikler og ressurser om Ski og Seil, sjekk ut våre blogg-artikler på linken her.


The ski and sail trip was absolutely amazing! Seil Norge has put together an awesome trip which is adjustable based on weather conditions at the time - the ability to be mobile and take advantage of the best snow conditions and move to different fjords made this a very unique trip. The crew were very competent and provided a great learning experience on sailing. Pretty hard not to have an incredible adventure exploring the beautiful fjords of Lofoten on a sailboat!

Jim MacDonald (Canada)

Lignende turer