Vær-seilas over Vestfjorden; Bodø - Værøy - Røst

15.800,-

6. september - 10. september 2023

5 dager

Nyhet! Velkommen med på vær-seilas, hvor vi seiler fra vær til vær, i all slags vær! En langhelg spekket med opplevelser og action, hvor vi skal kjenne på naturkreftene og virkelig få satt pris på seilene våre. På denne turen får både nye og erfarne seilere en real utfordring, mens vi måler krefter med selveste Vestfjorden. Er du på gira på en ny seile-utfordring?

Å se en ikonisk del av Nord-Norge, på den “ækte” måten fra sjøen, er en stor opplevelse. Og nå kan du bli med over Vestfjorden med seil og krysse av dette på bucketlista!


Om du ser nøye etter på sjøkartet vil du langs hele norskekysten finne stedsnavn som slutter på -vær. Et vær er en liten samling av øyer og skjær, bebodd eller tidligere bebodd, som ligger så tett at det lar seg gjøre å farte innimellom øyene med småbåt, også i kuling. Her oppe i nord er det tett mellom værene, eller fiskeværene, som søringene sier. Og på denne seilasen skal vi både kjenne på været og naturkreftene, samtidig som vi skal besøke utvalgte fiskevær på begge sider av Vestfjorden.

Vi starter og slutter turen i Bodø, og om det ikke er full storm eller orkan så er planen å seile fram og tilbake over Vestfjorden i løpet av helgen. Første etappe blir oppvarming til fiskeværet Fleinvær like utenfor Bodø, eller Helligvær dersom det passer bedre i forhold til værmelding. Dag to tar vi fatt på en full seildag over Vestfjorden, og vi skal i løpet av turen besøke Værøy med sine fjelltopper og Røst ytterst i havgapet, med millioner av sjøfugl. Og vi må selvsagt runde fyret på Skomvær helt ytterst i Lofoten, før vi krysser Vestfjorden igjen og seiler tilbake mot Bodø. 

Som på alle våre turer lærer du å seile, du vil få utfordringer, du vil kjenne mestringsfølelse, samt få minnerike opplevelser for livet! Du trenger ikke seilerfaring for å være med, men om du har masse erfaring fra seilbåt er du også velkommen om bord! Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann- eller kvinne, og er du erfaren får du mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på. Innimellom actionfylt seiling skal vi også ta oss tid til koselige måltider, ankringsplasser i uthavn, kanskje fisk på kroken og bare nyte den fantastiske utsikten.

På denne turen blir vi 1-2 båter i følge. Les mer om våre båter her.


 


 


Episk tur!! Dette blir ikke siste gang jeg drar på tur med dere i SeilNorge!

Marianne

Lignende turer