Vi krysser Barentshavet med Valiente, fra Tromsø til Longyearbyen

32.500,-

24. april - 2. mai 2024

9 dager

Velkommen ombord for en helt spesiell turopplevelse! Vi inviterer til en eksklusiv reise fra fastlands-Norge til Svalbard - med seilbåt! På denne turen vil du få muligheten til å ankomme Svalbard på en måte som få har gjort før deg. Med seilbåten som transportmiddel kommer vi tett på naturkreftene over Barentshavet, og vi kommer tett på naturen og dyrelivet de siste dagene langs kysten av Spitsbergen opp til Longyearbyen. Vi skal få vind i seilene, saltvann i håret og oppleve masse underveis!

Turen er på totalt 600 nautiske mil. Kryssingen av Barentshavet er en fantastisk opplevelse, og vi seiler gjennom den lyse polarnatten på vår vei mot målet. I det vi forlater fastlandet for godt har vi kun hav foran oss inntil vi kommer til Bjørnøya, som er litt over halvveis. I det vi når sydspissen på Svalbard blir vi møtt av den typiske Svalbard-naturen med sine ikoniske fjell, dype fjorder og isbreer. Vi seiler innom noen av fjordene her på Sør-Vest Spitsbergen; Hornsund eller Bellsund, der isbreer møtes og kalver i sjøen. Et spektakulært skue! Har vi nok tid seiler vi også innom den russiske bosetningen Barentsburg, før vi ankommer Longyearbyen.

Det er ikke hvilken som helst seilbåt vi bruker på denne turen, men vår 70 fots store ekspedisjonsbåt Valiente. Hun er en svært stødig og komfortabel båt bygget i stål for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, og et styrhus og salong med 360 graders utsyn. For bilder og mer info om Valiente se link her.

Vår skipper og co-skipper ombord vil inkludere alle i seilingen underveis. Ved turstart deler vi alle ombord inn i vaktlag. Og om vi har mange nok påmeldt opererer med en vaktrotasjon hvor du som medseiler og deltaker vil ha 4 timer på vakt og 8 timer av. Vi roterer på vaktene blant vaktlagene, slik at en jevnt over har to netter med nattevakter, også en natt uten nattevakter. Likevel er det ofte nattevaktene i den lyse polarnatten med kun vind og bølgeskvulp å høre, som skaper de flotteste minnene! Så når vi kommer til Bjørnøya og til Svalbard tilpasser vi dette best mulig til å kunne gjøre krumspring og oppdage på land.Enten du ønsker nye seilopplevelser, eller lære mer om seiling og havkryssing med stor båt så er dette en ypperlig arena og anledning! Seilingen kommer i tillegg til opplevelsene underveis noe som gjør dette til en stor naturopplevelse!

Denne turen går av stabelen i månedsskiftet april-mai, og på denne tiden av året kan vi få en del vær og vind ute i Barentshavet. Båten Valiente er imidlertid en særdeles sjøsterk båt som tåler det aller meste, og som vi er helt trygge på for en tur over havet også på våren. Så spørsmålet underveis blir heller om mannskapet klarer å holde seg på rett kjøl? :)


Vil du se en kort forfriskende film Kryssing av Barentshavet til Svalbard med Valiente i 2018, så finner du den på link her.


Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her.


Turen var helt rå! En mektig opplevelse langt til nord jeg aldri kommer til å glemme. Utrolig kjekt å få være med å gjøre ting jeg ikke kan - takk for tilliten. Og gåturen over Bjørnøya var høydepunktet for meg. Landskapet og fuglelivet var helt spesielt.

Pernille Arnet

Lignende turer