Øyhopping & Festivalseilas til Trænafestivalen

24.600,-

5. juli - 14. juli 2024

10 dager

Velkommen med på en unik opplevelse med seilbåt gjennom øyriket på Helgelandskysten! For 13ende året på rad inviterer vi til denne storslåtte turen gjennom den fantastiske Vega-skjærgården med tusenvis av øyer, holmer og skjær. Midt i eget matfat fisker vi og tilbereder god mat underveis. Turen avsluttes med Trænafestivalen; verdens vakreste festival.

Siden vi første gang seilte til Træna i 2010 har denne turen vært sommerens høydepunkt for både oss i SeilNorge og de mange som har vært med oss. Øyhopping-turen til Træna har blitt et sagnomsust sommereventyr der vi hvert år seiler 7-8 båter i følge.

Øymagi og skjærgårds-seiling, mange båter og spennende mennesker, og musikk på Norges beste festival - det er noen av høydepunktene på denne turen!

Vi starter turen på Himmelblå-øya Ylvingen, derfra videre gjennom Vegaøyenes skjærgård hvor vi navigerer oss smidig rundt blant de mange tusen øyene, holmene og skjærene.
Vi går så fjelltur på De Syv Søstre, før vi deltar på den årlige Træna Ocean Race, en årlig seilregatta ut til Træna samme dag som festivalen begynner. Hele veien har vi midnattssolen med oss nordover, og et fantastisk sommerlys.

Som på alle våre turer lærer du å seile underveis, og du vil få både utfordringer og mestringsfølelse - og venner for livet!

Bli med på tidenes sommerferie, lang’te havs!

Se vår filmsnutt fra denne turen her og bli inspirert!

På sommerturene våre seiler vi alle båtene i følge. Les mer om våre båter her.

For en eventyrlig beretning om Træna og festivalen der så kan du lese den svært så velskrevne og morsomme “A Poor Man’s Connoisseur Coastal Guide To A Magical World, Far Up North, And How The Helvete To Get There” på link her.


Tusen takk for en uforglemmelig vakker tur på Helgelandskysten! Jeg er kjempefornøyd og kommer til å anbefale den til andre. Det er vanskelig å velge høydepunkter fra turen, for de kom som perler på en snor! Ellers vil jeg rose alle skipperne for en imøtekommende, sporty og positiv holdning gjennom hele turen. Takk!

Inga

Lignende turer