Barske Gleder - på tur gjennom Senja, Vesterålen og Lofoten

21.900,-

13. august - 20. august 2024

8 dager

Bli med på en spennende seiltur fra Tromsø via Sommarøy, Senja og Vesterålen til Lofoten. Dette blir en lærerik og aktiv ferieuke, der vi starter turen i arktiske strøk og avslutter i alpine Lofoten. Dette er turen for deg som vil utforske den storslåtte naturen i disse områdene, og oppleve områdets rike fugle- og dyreliv på nært hold. For mange er også fotturen på Møysalen et høydepunkt på denne turen.

Vi starter turen med å seile sørover fra Tromsø, gjennom Rystraumen og til Sommarøy hvor vi ankrer i uthavn mellom sandstrendene. Fra Sommarøy seiler vi “yttersia” av Senja til idylliske Hamn i Bergfjorden. Etter god middag og bedagelige gleder i havna i Hamn seiler vi over mot Andøya. Utenfor Andenes går havbunnen fra 100 til 1000 meter og området er viden kjent for store muligheter for å se hval. Vi seiler videre sørover på vestsiden av Andøya, en utrolig fin strekning. På Bleik besøker vi fuglefjell og utforsker det spesielle kulturlandskapet, og forhåpentligvis holder den joviale lokalpub’en her åpent også i år når vi kommer. Fra Bleik seiler vi indre led videre forbi Stave og så innover i Vesterålen.


Vi seiler inn i fjordene på Hinnøya og mot toppen av Vesterålens høyeste fjell; Møysalen. Det majestetiske fjellet på 1252 moh. ruver godt og har en fantastisk utsikt til både Lofotfjellene og Vesterålen. Turen avsluttes med regatta siste dag gjennom Lofotveggen til Svolvær, med en bedre middag på land siste kvelden.

Med seilbåten som mobil base for oppdagelser på land kommer vi nært på natur, dyreliv, lokal kultur og de lokale som bor i områdene vi kommer i land. I løpet av turen kombinerer vi seilingen med mest mulig annen moro som å gå fjellturer, fiske, padle kajakk, god mat og et og annet bål i fjæra.

Av planlagte aktiviteter så står du helt fritt til å være med på det du vil underveis. Om du en dag helst vil ta det rolig i båten og skrive dikt eller gjøre yoga, eller gjøre ingenting, så gjør du selvsagt det.

Som på alle våre turer lærer du også å seile underveis. Du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og få opplevelser og venner for livet!

På sommerturene våre så seiler vi flere av båtene i følge. Se bilder og les mer om våre båter her.


For en fabelaktig fin måte å feriere på! Det var enorm verdi i det å være sammen med en gjeng man ikke kjente fra før over så lang tid, og SeilNorge fikk alle til å føle seg inkludert. Høydepunktet var nok stoppet ved Sommerøya; været var fint, vi hadde god tid til å lage mat og hadde en fin kveld på stranda!

Hanna

Lignende turer