Det beste av Lofoten i august

21.900,-

21. august - 28. august 2024

8 dager

Denne uken er dedikert til de flotteste og råeste fjellene, fjordene, og strendene som Lofoten har å by på. Vi utforsker øyriket med båt, og hele Lofoten er vår lekegrind. Bli med oss på denne rosinen-i-pølsa av en tur, der vi utforsker det beste av Lofoten!

Med syv dager til rådighet vil Lofotfjellene i ulike vinkler og midnattssol gi oss sommer- og feriefølelsen. Med seilbåt er vi fleksible og kommer oss smidig rundt i øyriket. I løpet av turen går vi fjellturer, fisker, padler kajakk, surfer, og fyrer bål i fjæra. Vi vil også seile innom noen av de beste og mest spennende kultur- og spisestedene som Lofoten har å by på. Det blir mange gode stunder både i båtene og på land, og du vil bli godt kjent i området. Du vil også lære mye om seiling, og denne turen avslutter vi som ekte Lofot-sjøfolk med seilas over Vestfjorden til Bodø. 

Fra Svolvær begynner vi med å seile nordover opp til Raftsundet, Digermulen og Trollfjorden; et heftig fjordlandskap med stupbratte fjellsider og alpine fjellkjeder - et område som har en lun og fin plass i hjertet hos oss i SeilNorge. Derfra seiler vi ut til den lille øya Skrova hvor vi fra toppen har et fantastisk flott 360 graders skue mot Lofotveggen i vest, Vestfjorden i 360, og Steigen og Hamarøy i øst. Herfra kan vi virkelig iaktta Lofoten-fjellenes storhet.

Så seiler vi inn til Henningsvær som er en av de beste havnene i Lofoten og som også har fått et rikt kulturliv. Fra Henningsvær seiler vi opp gjennom Gimsøysundet og til nordsiden av Lofoten, og vestover forbi Unstad og inn til Mærvoll hvor vi fortøyer og gjør oss klare til å oppleve Unstad-stranda og surfe.

Herfra går turen videre sør igjen gjennom fjellene i Nappstraumen og til Nusfjord, Lofotens mest autentiske fiskevær. Fra Nusfjord seiler vi videre til Reine som med sitt havnebasseng og de høye fjellene rundt er et av Lofotens mest avbildede plasser. I Reine kan vi padle kajakk, eller gå opp på Reinebringen, og dra med båt inn Reinefjorden til Vinstad og gå fot-tur til den heftige Bunesstranda. Etter mange dager på seiltur har vi nå seiltrimmen i kroppen og vi avslutter turen med seilas over Vestfjorden til Bodø. Er forholdene gode rekker vi et stopp i "verran" før vi kommer til Bodø. Kanskje det er Helligvær vi seiler innom denne siste ettermiddagen. Vi får se! 

Underveis på denne turen er det mulighet for å gjøre ikke-planlagte krumspring og ekstra aktiviteter på stedene der vi kommer i land, slik som surfing på Unstad Arctic Surf når vi kommer dit. Av planlagte aktiviteter så står du også helt fritt til å være med på det du vil underveis. Om du en dag helst vil ta det rolig i båten og skrive dikt eller gjøre yoga, eller gjøre ingenting, så gjør du selvsagt det.

På sommerturene våre så seiler vi gjerne flere av båtene i følge. Les mer om våre båter her.


Som på alle våre turer lærer du også å seile underveis, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse - og opplevelser for livet!


Denne uka var rett og slett utrolig bra! Veldig bra opplegg, fint med både mye seiling og hav - og mulighet til å klatre opp på noen topper. Lugarfordeling, vaktlister osv fungerte bra. Skipperen var dyktig og sympatisk, og han fikk alle med og var god på å balanserer de ulikes innspill. Well done! Ble så fan av hele turen at vurderer å flytte til Skrova en dag! 

Ingrid

Lignende turer