Svalbard Rundt - 12 dager i villmarka

59.800,-

9. august - 20. august 2024

12 dager

Velkommen ombord for en helt spesiell tur- og naturopplevelse! Vi inviterer til en eksklusiv reise rundt Svalbard - med seilbåt! På denne ekspedisjonsreisen vil du få muligheten til å se og oppleve Svalbard på en måte som få har gjort før deg. Med seilbåt og som en liten gruppe er vi fleksible, og kommer tett på naturen og dyrelivet, både til vanns og på land til fots. Hiv deg med; vi skal få vind i seilene, saltvann i håret og oppleve mye underveis!

På denne ekspedisjonen seiler vi rundt hele Svalbard med sola, med klokka og med strømmen. På nordsiden av øygruppen går vi i land på Nordaustlandet, før vi seiler oss gjennom Hinlopen-stredet rundt Barents-øya og inn i Storfjorden. Programmet er rikt og vi skal innom mange flotte steder. Se “Program” i sidemenyen for mer detaljer. 

Svalbard er vilt og heftig på en helt egen måte! På Svalbard Rundt har vi mye tid til å dvele i naturen og la landskapet synke inn, og vi er mer for oss selv langt fra Longyearbyen og det som er av sivilisasjon på Svalbard. Med seilbåten kommer vi oss helt inn i små laguner og lite besøkte havner, steder du kanskje bare har lest om i gamle ekspedisjons-beretninger. På Svalbard er det midnattsol frem til 11 august, så det vil være lyst døgnet rundt.

I løpet av turens 850 nautiske mil i variert landskap er det store muligheter for å se isbjørn, hval, sel og et yrende fugleliv. Du vil få et unikt møte med det vakre og ubebodde Arktiske landskapet som først blir mindre øde og bebodd når du tar deg tid til å lytte, se og bli i ett med det.

Er det din første gang på 78 grader nord vil du få et møte med Arktis som sitter lenge i kroppen. 

Og dersom du har vært på Svalbard tidligere, så vil denne turen gi deg så mange, nye, spennende opplevelser at det er verdt en ny tur til øyriket. Fra SeilNorge stiller vi med skipper og bestemann (co-skipper), og en dedikert Svalbard-guide med utpreget erfaring fra Svalbard. Vi i mannskapet vil fungere som guider og isbjørnvakter når vi er på land. Underveis for seil eller motor vil vi inkludere alle ombord i seilingen. Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av. Når vi ligger for anker roterer vi alltid med en våken ankervakt, og resten kan sove. 

Svalbard Rundt er først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. Er du klar for sommerens store polareventyr?

En flott filmsnutt fra Svalbard som vi lagde i 2017 finner du på link her

Se tidligere skipper Mats sine flotte bilder og reisereportasje fra turen Svalbard Rundt 2017 i bloggen vår her.   

Arktis er et sårbart område under press fra mennesker og klima. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er betydelig mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen spor etter oss. 

Lavest mulig karbonavtrykk er viktig for oss. Vi seiler så lenge vi har vind, og vi jobber målrettet med mat, innkjøp, og avfallshåndtering. Selv om vi må bruke motor for fremdrift når det er helt vindstille så er våre turer blandt de mest bærekraftige måtene å oppleve Svalbard på.

På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese herDe siste 4 årene har isforholdene vært slik i juli og august at vi har kommet oss rundt Svalbard. Sommeren 2019 var det mye is sør i Hinlopen-stredet også i juli, men vi kom oss gjennom som første båt for sesongen. Så som et forbehold for turene våre Svalbard Rundt må vi understreke at det er isforholdene som avgjør om vi kommer rundt eller ikke. Er det for mye is i Hinlopen så må vi snu, og seile tilbake mot klokka. Vi vil uansett gjøre det vi kan for å komme rundt. Må vi derimot snu så vil vi seile så langt sørover på vestsiden som vi har tid til og dra til andre spennende steder der isen ikke hindrer oss. 


Exploring Spitsbergen by sail boat was an amazing experience, stunning scenery and great people to share it with.

Ellen

Lignende turer